De juiste voorraad, op de juiste plaats, op het juiste moment

Als voorraadhoudend bedrijf is het belangrijk dat u uw stocks zo laag mogelijk houdt, terwijl uw servicegraad verhoogt en u efficiënt kan blijven werken. Zo bent u in staat een stijgende omzet te realiseren, terwijl uw kosten dalen.

Kennisbedrijf Slimstock heeft 25 jaar ervaring in voorraadmanagement en -optimalisatie en staat u graag bij om u te informeren over hoe u geld kan verdienen met uw voorraad, waar u de juiste focus legt binnen uw assortiment, welke minimumvoorraad u voor elk ervan idealiter aanhoudt, welke producten aangewezen zijn om in- of uit te faseren,…

Wilt u controle krijgen over de gehele voorraad? Dan biedt de Slim4-software uitkomst. Dit programma gaat aan de slag met de gegevens uit uw ERP-systeem en maakt automatisch een forecast en een besteladvies aan, die voortdurend gefinetuned worden zodat uw voorraad mooi in balans komt.

Slimstock is een kwart eeuw geleden opgericht in Nederland en heeft sinds vijf jaar ook een eigen kantoor in ons land.

Lieven Van Nuffel: “Slimstock is 25 jaar geleden van start gegaan met het ontwikkelen van een rekentool die manuele cycle counts overbodig maakte, zodat bedrijven hun magazijn niet meer lam hoefden te leggen telkens er inventaris diende gemaakt te worden.”

Wim Van Loo: “De rekentool leverde heel wat interessante gegevens op. Door ze te ontleden en door er algoritmes aan te koppelen, verkreeg Slimstock inzichten in optimaal voorraadbeheer. Vandaag werkt onze Slim4-software met niet minder dan twintig parameters waardoor het programma u voor elk artikel kan vertellen hoeveel u kan verwachten ervan te verkopen en hoeveel u best op voorraad houdt. Goed voorraadbeheer is veel meer dan werken met minimum en maximum hoeveelheden. Door uw stocks optimaal te beheren, kan u een flink stuk besparen op uw werkkapitaal (of op magazijnruimte). U realiseert concreet gemiddeld 25% voorraadreductie, gaat gemiddeld 25% efficiënter werken en vermindert out of stocks met 25%.”

Lieven Van Nuffel: “Het is aangetoond dat meer dan 25% van de incourante voorraad resulteert uit de eerste bestelling en dat 95% van de omzet voortvloeit uit minder dan 10% van het assortiment aan producten. Uw assortiment op punt zetten: correct in- en uitfaseren, de minimale voorraad voor elk artikel bepalen, uw masterdata goed beheren en uitzoeken met welke artikelen u uw geld verdient,… in vijf stappen krijgt u controle over uw voorraad. Slimstock kan u daarbij helpen, al dan niet ondersteund door het Slim4-programma.”

Slim4 heeft een geïntegreerd Management by Exception-systeem dat een automatische melding maakt wanneer een artikel extra aandacht nodig heeft. Zo voorkomt u dat een artikel out of stock raakt en vermijdt u incourante voorraden en heeft u meer tijd voor andere zaken.

Wanneer heeft u Slim4 nodig?

U hoeft echt geen bol.com te zijn om uw voorraadbeheer te ondersteunen met Slim4.

Wim Van Loo: “Wordt het voorraadbeheer wat veel voor uw werknemer? Heeft deze geen tijd meer om de strategie van het volgende jaar uit te stippelen? Dan is het zeker het overwegen waard om Slim4 aan uw ERP-systeem te koppelen. De gegevens van uw ERP worden voortdurend door Slim4 gemonitord en herberekend zodat u op het juiste moment de juiste hoeveelheden kan bestellen. Slim 4 is een laagdrempelig pakket. De implementatie ervan neemt slechts twee tot drie maanden maximum in beslag. Wij kunnen u een korte terugverdientijd garanderen. Daarnaast kan u ook Slim4 in de cloud gebruiken en maandelijks alleen die modules huren die u echt nodig heeft. Wij kunnen u ook een SAAS-model aanbieden waarin we de server mee opnemen in de overeenkomst zodat u op dat vlak volledig ontzorgd bent.”

Lieven Van Nuffel: “Als kmo wil u zeer flexibel zijn. Het gebeurt misschien dat u voor een dringende bestelling artikelen uitlevert die eigenlijk voor een andere klant bestemd waren. Het is dan vervelend dat die andere klant ook sneller geleverd wil worden, en zijn artikelen niet meer voorradig zijn. Zulke toestanden kan u met Slim4 vermijden.”

Alle sectoren

Slim4 wordt geparametriseerd volgens de sector waarin u actief bent.

Wim Van Loo: “Een handelaar in bouwmaterialen bijvoorbeeld heeft een ander voorraadbeheer nodig dan een handelaar in verse voeding. Ook een bedrijf met verschillende verkooppunten heeft een specifiek voorraadmanagement, dat anders is dan b.v. het voorraadbeheer van een webshop. Onze consultants hebben elk hun sectorspecialiteiten en Slim4 is zeer customiseerbaar.”

Wilt u meer weten?

Logo Slimstock

Slimstock