De perfecte locatie voor uw bedrijfsevenement

Succesvolle televisieprogramma's als Belgium's got talent, K3 zoekt K3 en ook de uitreiking van de MIA's en de Gouden Schoen werden live uitgezonden vanuit de AED-studios in Lint. Dat wist u wellicht al. Maar wist u ook dat u als bedrijfsleider van de AED-infrastructuur kan gebruik maken voor uw bedrijfsfeest, productvoorstelling of congres? Op de site aan de Fabriekstraat in Lint vindt u 6 volledig ingerichte studio's die werden voorzien van de meest moderne audiovisuele apparatuur. Daarnaast zijn er 9 multifunctionele zalen voor meetings of break-outs en 11 'black boxes', ruimtes in diverse maten die naar believen kunnen worden gedecoreerd en gemeubileerd in de stijl van uw event. Voor elk wat wils dus.

Sinds oktober 2013 is de infrastructuur aan de Fabriekstraat in Lint in bezit van Glenn Roggeman, die als CEO van AED group onmiddellijk een masterplan voor de site uittekende. In de jaren vijftig stond op het terrein de blikjesfabriek Sobemi. Na het faillissement gingen de gebouwen over in de handen van Alfacam, dat intussen ook de boeken heeft neergelegd. Wat drie jaar geleden resteerde was een perceel met grotendeels vervallen gebouwen en enkele half afgewerkte studio's zonder parkeergelegenheid.

Corporate events
"Wij hebben de vroegere site klaargestoomd voor de 21ste eeuw," zegt CEO Glenn Roggeman. "Na het faillissement van Alfacam dreigde de site in handen te komen van een vastgoedontwikkelaar die het hele complex wou platgooien om er appartementen op te bouwen. Dat zou de zoveelste verarming betekenen voor onze Vlaamse entertainment industrie. Ik besloot om de site te kopen en te ontwikkelen tot een volwaardig media- en evenementencomplex. Niet alleen voor het opnemen van films en televisieprogramma's, maar ook om ondernemingen de gelegenheid te geven om hun evenementen te organiseren in dé ultieme professionele omgeving."

Investering van bijna € 30 miljoen
" In totaliteit gaat het om een investering van bijna € 30 miljoen: 11,4 miljoen voor de aankoop van grond en gebouwen, 12 miljoen voor de verbouwing en 5 miljoen werkgeld. Daarmee realiseerden we intussen diverse multifunctionele, geluid- en klimaatgeïsoleerde ruimtes, studio's en kantoren. Een belangrijke ingreep was de investering in led-technologie. Door het aanwenden van zonnepanelen en 7 000 ledlampen hebben we onze energiefactuur voor gas en elektriciteit kunnen reduceren van € 1 miljoen per jaar tot nog geen € 100 000. Voor mij is het belangrijk om altijd weer opnieuw te zoeken naar die balans tussen economie en ecologie en daarbij het maatschappelijk verantwoord zaken doen centraal te stellen."

Flexibele units
AED beschikt in Lint onder andere over 6 studio's die specifiek zijn ingericht voor corporate events van 10 tot 2 000 man. "Het bijzondere aan deze units is dat ze stuk voor stuk zijn uitgerust met de meest moderne licht- en geluidstechnologie. Dat maakt dat wie deze ruimtes huurt flink bespaart op de transport- en installatiekosten voor een evenement. Studio 6 bijvoorbeeld doet tot 18u. dienst als bedrijfsrestaurant, maar kan tegen 20u. worden omgetoverd tot een entertainmentruimte voor 80 tot 160 personen. Studio 6 is exclusief te huur voor € 1 600 inclusief licht- en geluidsinstallatie. Wie ook Barco-videotechniek wil voorzien, betaalt € 2 400."

"Ook alle andere studio's zijn met een minimum aan inspanningen klaar te maken voor gebruik. Enkel het gewenste meubilair moet worden binnengehaald. Maar ook dat hebben we in eigen huis, in diverse stijlen en prijsklassen. Wie zijn bedrijfsfeest bijvoorbeeld wil opleuken met stoelen van Philippe Starck kan dat. Huurprijzen variëren uiteraard afhankelijk van grootte en uitrusting tussen € 1 600 en € 9 900. Dit laatste is de all-in huurprijs van Studio 16, die geschikt is voor feesten en recepties tot 1 000 personen. "


Van academisch tot exclusief
Voor meer academische samenkomsten beschikt AED over een auditorium voor 500 tot 2 000 personen. Individuele schrijftafels zijn voorzien, samen met twee Barco-projectoren waarmee indien gewenst dezelfde presentatie in twee talen kan worden geprojecteerd.

Verder is er de AED Cinema, een VIP-bioscoop die is uitgerust met 38 elektrisch te bedienen lounge zetels van waaruit uw gasten uw (bedrijfs)film in perfecte omstandigheden kunnen bekijken. Beeld en geluid zijn van topniveau. Huurprijs: €1 000 per dagdeel (ochtend, namiddag of avond, maximum 4 uur).

Studio 3 is een nagelnieuwe event- en concertzaal van 550m2, volledig voorzien van een high-end audiovisuele set voor optredens en concerten, bedrijfsfeesten, productvoorstellingen, persconferenties of modeshows. Afhankelijk van de opstelling biedt deze studio plaats tot 600 personen.
Exclusief is ook de Barco Virtual World, een ruimte waarin 400 gasten kunnen dineren in een high-end cinemaomgeving die is uitgerust met 10 van de meest performante cinemaprojectoren. 3D-geluid begeleidt de 360°-projectie. De Barco Virtual World is ook beschikbaar voor recepties tot 800 personen.

De catering bij AED Studios is in handen van Studio Six Event Catering, dat voor elk type event een geschikte formule uitwerkt op maat van de klant.

Hebt u zin in een poolparty?
Dan is er Studio 12, een gigantische black-box van 80 bij 40 m en 22 m hoog. Het is daarmee meteen de grootste studio in de Benelux. Bijzonder is dat deze hal is uitgerust met een zwembad van 25 bij 35 m. Zowel in de zaal als in en boven het zwembad kunnen constructies en versieringen worden aangebracht. Het feit dat de omgeving volledig zwart is, zorgt ervoor dat de kleurrijke verlichting waarmee gespeeld wordt optimaal tot zijn recht komt. Feesten in, op en rond het water dus.

Turn-key-oplossing voor elk corporate event
"Wij willen een totaaloplossing bieden voor elk bedrijfsevenement," zegt CEO Glenn Roggeman. "AED-studios is de perfecte locatie voor uw bedrijfsevenement. Zelfs als uw programma in de ochtend een congres voorziet met tijdens de middag een gezellige lunch en eindigt met een diner en aansluitend een toffe party, ook dan biedt AED u de totaaloplossing. De site is rustig gelegen in een groene omgeving tussen Antwerpen en Brussel, en beschikt over 1 000 parkingplaatsen. Het treinstation Kontich-Lint ligt vlak voor de deur en heeft 2 verbindingen per uur naar Antwerpen en Brussel." (MC)