De thermische scanner van Nestor Company: thermometer, dispenser, toegangscontrole én gezichtsherkenning in één

Als specialist in toegangscontrole en security bracht Nestor Company de thermische scanner PTM001 op de markt. Met dit toestel kan u in deze coronatijden heel eenvoudig de temperatuur van uw medewerkers of bezoekers meten. Vervolgens kan u hen vanop afstand al dan niet toegang verschaffen tot uw bedrijfsgebouw of winkel. Ook na corona bewijst de PTM001 u zijn diensten als toegangscontrolesysteem en gezichtsherkenning. Daarenboven kan de zuil worden uitgerust met een contactloze ontsmettingsdispenser.

Nestor Company werkt nauw samen met diverse fabrikanten van security en toegangscontrolesystemen wereldwijd.

Technical Director William Blancke: “Reeds in januari van dit jaar kregen we de vraag van onze leverancier van camerasystemen of er interesse was in temperatuurmeting met gezichtsherkenning. Bij ons was toen nog geen sprake van corona, maar we bestelden het toestel toch om het uitvoerig te testen. Niet veel later werden we hier in Europa zelf geconfronteerd met Covid-19 en konden we onze PTM001-zuil in roestvrij staal aanbieden aan onze klanten.”

De temperatuurscanner en gezichtsherkenner werden steeds verder verfijnd en uitgerust met een dispenser om de handen contactloos te ontsmetten, alsook met de mogelijkheid om er een volwaardig toegangscontrolesysteem op aan te sluiten, gezichtsherkenning en een ID-reader.

Ondertussen vond de PTM001-zuil zijn weg naar tal van bedrijven en instanties in de voedingsproductiesector, de zorg-, en verzekeringssector.

KAA Gent coronaproof met PTM001

Maar ook in andere sectoren bewijst de PTM001 zijn diensten. De thermische scanner met contactloze ontsmetting helpt KAA Gent om te voldoen aan de strenge protocollen van de UEFA. Zo eist de Associatie dat van alle mensen die het stadion binnenkomen de temperatuur wordt gecontroleerd. Het toestel detecteert automatisch de aanwezigheid van een persoon, waarop het in meetmodus gaat en die persoon uitnodigt zijn of haar pols te tonen voor contactloze temperatuurmeting. De meting gebeurt op zeer korte afstand, waardoor de invloed van buitenaf en de temperatuursafwijking zeer miniem zijn. Binnen de vijf seconden is het resultaat gekend. Iedereen kan ook meteen zijn handen ontsmetten.

Detecteert het toestel iemand met koorts, dan wordt het scherm rood in plaats van groen, eventueel in combinatie met een akoestisch alarm. Vervolgens wordt automatisch een mail uitgestuurd naar een verantwoordelijke, met een foto van de persoon die een verhoogde temperatuur heeft. U kan dan bijvoorbeeld een volgende deur voor deze persoon niet laten opengaan.

William Blancke: “Vooral de correctheid van ons systeem in combinatie met de snelheid en het esthetisch mooi uitzicht van de PTM001-zuil in vergelijking met andere systemen overtuigde KAA Gent met ons in zee te gaan. We hebben ondertussen al 7 toestellen geleverd aan de club. KAA Gent wil nu ook zijn professionele spelers toegang verlenen via gezichtsscanning, waarbij ook hun temperatuur gemeten wordt en automatisch een rapport wordt doorgestuurd naar de arts.”

“Bij hun uitwedstrijd tegen KAA Gent was het team van Dinamo Kiev zodanig onder de indruk van de PTM001 dat de club nog dezelfde dag twee toestellen bestelde. Ze werden onmiddellijk ingezet tijdens de terugmatch in Kiev.”

De thermische scanners werken volgens het plug & play principe en zijn bovendien verplaatsbaar. Ze hebben een stevige vloerstandaard en zijn daardoor heel stabiel. Ze kunnen ook probleemloos stand-alone werken.

Thermische scanner met verkeerslicht

Aan de PMT001-zuil kan ook een verkeerslicht gekoppeld worden, zodat bijvoorbeeld de instroom van bezoekers in winkels kan beheerd worden. De winkelbediende kan het verkeerslicht vanop afstand met een zendertje bedienen.

Temperatuur meten in groep

Nestor Company biedt nog andere producten aan die nuttig kunnen zijn in deze gezondheidscrisis. Zoals de TCM001-scanner bijvoorbeeld. Die maakt het mogelijk om de temperatuur te meten bij personen in een groep. Dankzij het gebruik van intelligente infrarood- en pinpointtechnologie detecteert de TCM001 in een groep de personen met koorts.

Ook na corona interessant voor kmo’s

Ook na de coronacrisis blijft de PMT001-zuil inzetbaar en interessant voor kmo’s. Deze thermische scanner kan heel makkelijk omgebouwd worden tot een gewoon toegangscontrolesysteem, met tal van vrij te kiezen opties.

William Blancke: “Zo is er een proximity reader mogelijk, waarmee toegangscontrole via Mifare-badges kan geactiveerd worden, maar ook toegang via een e-ID-reader is een optie. Wanneer u op voorhand de gegevens van uw medewerkers of bezoekers inbrengt, weet u wie er op welk moment aan- of afwezig is en om hoe laat iemand aangekomen of vertrokken is.”

Specialist in toegangscontrole, security en automatisatie

Nestor Company is gespecialiseerd in toegangscontrole, security en automatisatie en levert aan installateurs. Het bedrijf is tevens kennis- en opleidingscentrum en het beschikt over een grote testruimte. Alle producten, systemen en technologie worden uitvoerig getest, zowel binnen als buiten. William Blancke: “We bezoeken ook ter plaatse in het buitenland de fabrieken waarmee we samenwerken en bij het testen koppelen we onze bevindingen ook terug aan de producenten. Onze technici kennen onze producten en systemen van a tot z en staan onze klanten bij de installatie bij met technische support.”

Nestor Company, E3-laan 93B, 9800 Deinze
T 09 380 40 20 - info@nestorcompany.be
www.nestorcompany.be

Bekijk de socials