“Een ander licht op de Zaak”

Een originele foto die evenwichtig opgebouwd is qua vormgeving, compositie en kleurenspel is meer dan een decorstuk. Hij kan dynamiek brengen in de hele omgeving. Simon Van Ranst werkte daarom een online shop uit om zijn beste werk ook te verkopen en te verhuren. Voor nog geen zes euro per maand. Een foto die een vaste plek krijgt aan de wand verkoopt hij vanaf 139 euro per foto. Kunst is op die manier niet duur. Elke ondenemer kan zich die uitgaven permitteren.

Zijn beeldtaal spreekt sterker aan dan sommige vormen van hedendaagse kunst. Ook bij KMO’s groeit het besef dat een professioneel uitgewerkte foto de toekomst en de expansie van een onderneming mee kan onderbouwen. Visibiliteit is vandaag een must voor elk bedrijf. Zelfs indien er alleen maar onbekende tussenproducten van de band rollen. Simon Van Ranst kan als fotograaf immers elk voorwerp tot leven laten komen. Een computeronderdeel, een machine, een kunststof. Hij speelt in die mate met het licht dat bij hem alles een opmerkelijke meerwaarde krijgt. Een kantoorgebouw ziet er bij valavond bv. helemaal anders uit dan tijdens een zonnige zomerdag. Het gaat om de relaties tussen de verschillende materialen, de vormen en de functies.

Wie kennis wil maken met de mogelijkheden die Simon Van Ranst Photography biedt moet ongetwijfeld de website van het bedrijf even consulteren. Je krijgt er een ruim overzicht van het aanbod aan professionele foto’s waarmee “een ander licht op de Zaak kan gelegd worden”, zegt Simon Van Ranst. “Ik ben inderdaad al heel mijn leven gefascineerd geweest door de verschillende mogelijkheden die een andere lichtinval kan geven. Zelfs reeds toen ik nog een kleine jongen was en ik mijn Legoblokjes met een geïntegreerde verlichting een ander leven gaf.” (MB)