Een sterk staaltje logistiek

Thor Shipping & Transport bvba, centraal ingeplant in de Antwerpse haven, is een logistieke dienstverlener die zich toelegt op het vervoer van staal.

"Wij zijn gespecialiseerd in het vervoeren van staal in alle mogelijke vormen: platen; coils, steel sheets, profielen, e.d.", vertelt zaakvoerder Ann Favere. "Dank zij onze infrastructuur kunnen wij onze klanten extra service verlenen. Stalen platen van 12 meter lang die hier aankomen, kunnen wij met onze zaagmachine of plasmabrander verwerken tot kortere stukken, die door de fabriek makkelijker te hanteren zijn.
Wij hebben contact met de verkoopkantoren, met de fabriek en met de klant, zodat wij de leveringen zo goed mogelijk kunnen coördineren, opdat de goederen op het juiste moment aankomen bij de klant."

Onafhankelijke service

Thor Shipping treedt op als commissionair tussen klant en baantransporteurs, spoorwegen, luchtvracht en rederijen. Daardoor zijn we onafhankelijk en kunnen we altijd de optimale vervoersmodus aan onze klanten voorstellen.
Ann Favere: "Onze locatie, midden in de haven, aan kaai 111 is ook een meerwaarde tegenover bijvoorbeeld een expediteur die vanuit de stad werkt. Die moet zich naar de haven verplaatsen, terwijl wij hier vlakbij de schepen zitten."

Thor Shipping heeft in Antwerpen 12 werknemers, maar is onderdeel van de Nederlandse TMA group, die zo'n 300 mensen tewerkstelt. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam en de Antwerpse vestiging heeft de groep een kantoor in Engeland, twee in Zweden en één in Zuid-Afrika.
Het bedrijf verzorgt ook een lijndienst tussen Antwerpen en Zweden en tussen Antwerpen en UK.

Ann Favere: "Wij werken wereldwijd met een 25-tal agenten en kunnen altijd terugvallen op het netwerk van onze groep. Naar onze klanten hebben wij een 'can do'- attitude. Wat we doen, doen we zo goed mogelijk." (TM)