Ergonomie én hygiëne op kantoor met Ergoshape 8Uw medewerkers verdienen het om gezond én hygiënisch te zitten

In de kantoorwereld is er vandaag - terecht - veel aandacht voor ergonomie, maar de vraag naar hygiëne blijkt daarnaast vaak onbestaande. Nochtans zijn kantoorstoelen naast de toiletten, computerklavieren, deurklinken,… broeihaarden van bacteriën. Thuis ververst u elke week de lakens van uw bed. In kantoorstoelen, die op bijna dezelfde manier opgebouwd zijn als uw matras, blijven het zweet en de huisstofmijt gewoon zitten, om nog maar te zwijgen van de bacteriën en de vuiligheden die vrijkomen bij het hoesten, het niezen, het laten van een windje,… Met de Ergoshape 8-stoel haalt u niet alleen ergonomie, maar ook hygiëne naar uw kantoor.

De Ergoshape kantoorstoelen worden in ons land ingevoerd door ISPPlus. De Ergoshape type 8 is de nieuwste op de markt.

 

Hygiënisch

Deze kantoorstoelen zijn niet alleen ergonomisch het neusje van de zalm, maar ook hygiënisch. De stoelen hebben een geplastificeerde bekleding, met ontelbare kleine gaatjes, zodat het zweet en het vuil gewoon door de stoel heen gaan en u maar met een vochtige doek langsheen het onderstel moet gaan om alle stof en vuil mee te hebben. De bekleding zelf kan u heel gemakkelijk vochtig met een schoonmaakproduct reinigen.

 

Checklist van 33 punten

Ook ergonomisch scoort de Ergoshape 8 hoog. U kan daarvoor echt de proef op de som nemen en de Ergoshape 8 vergelijken met de kantoorstoelen die u staan hebt aan de hand van de checklist, die ISPPlus heeft opgesteld, met 33 belangrijke vergelijkingspunten. Het gaat telkens om punten, waarmee de Ergoshape uitgerust is en waar u een kruisje naast kan zetten. ISPPlus nodigt u uit om na te kijken hoeveel kruisjes u kan zetten wanneer u uw eigen kantoorstoelen met de checklist vergelijkt.

ISPPlus is vanzelfsprekend bereid om de checklist vrijblijvend samen met u te overlopen. De lijst kan ook gedownload worden via de website van het bedrijf.

 

Ergonomie

De rugleuning van de Ergoshape in hoogte verstelbaar met een verstelbare druk op de wervelkolom. De lendensteun kan afzonderlijk versteld worden en wie de hele dag met de computer werkt, kan de zitting van zijn stoel een beetje negatief laten neigen zonder dat de diepte van de zitting wordt verschoven. Ook de zitgrootte is aanpasbaar en de armleuningen zijn verstelbaar in hoogte, breedte, diepte én hoek. Alle functies behalve de verstelling volgens het gewicht van de gebruiker, zijn verzameld in één hendel, om het gebruiksgemak te verhogen en als u wil, kan u een signaal laten klinken telkens u een verkeerde zithouding aanneemt, maar dat signaal kan u ook uitzetten.

De Ergoshape is 98% recycleerbaar, gekeurd en voldoet aan alle voorwaarden voor overheidsaanbestedingen. Met verharde rugleuning is de Ergoshape uitermate geschikt als kantoorstoel in garages en andere bedrijven waar met moeilijk verwijderbare producten zoals olie wordt gewerkt. Die rugleuning kan indien nodig grondig afgeschuurd worden. (NV)