Fiskuvan, de huisarts van de kmo's

In een wereld van ingewikkelde boekhoudregels en complexe fiscale wetgeving voelt de kleine ondernemer zich vaak verloren. Het is vandaag niet evident om een bedrijf te leiden doorheen financieringstechnieken, fiscale & juridische probleemstellingen of sociale aangelegenheden. Fiskuvan stelt zich daarbij op als het boekhoudkantoor met advies op maat. "Wij zien onszelf als de huisarts van de kmo's," zegt stichter zaakvoerder Kurt Vannieuwenhuysen.

Fiskuvan heeft op die manier in al die jaren een eigen profiel ontwikkeld. Als accountantskantoor wil het er zijn voor elke onderneming, ongeacht de grootte of de aard van het dossier waarop gewerkt wordt. Zowel eenmansbedrijven, kmo's als vrije beroepen kunnen er terecht.

Kurt Vannieuwenhuysen zette Fiskuvan op vanuit Liedekerke. In de loop van de jaren breidde het bedrijf zijn actieradius uit in de brede omgeving van Brussel en Antwerpen. Ook in Aalst, Londerzeel en Wijnegem werken ondertussen gemotiveerde ploegen die vertrekken vanuit een ruime kennis aan boekhouding, fiscaliteit en economie. "Onze service gaat bovendien verder dan de verwerking van boekhoudkundige gegevens," zegt de zaakvoerder. "Wij willen de eerstelijnsbedrijfsadviseur van onze klanten zijn. Voor gespecialiseerde items als bv. bedrijfsrevisoraat of notariaat doen wij bovendien een beroep op een netwerk aan externe adviseurs.

Fiskuvan is in die mate onderbouwd met gestandaardiseerde procedures en digitale gegevensverwerking dat elke ondernemer zijn eventuele problemen met een gerust hart kan toevertrouwen aan onze vakmensen. De performante IT-infrastructuur maakt bovendien online boekhouding mogelijk."

Kurt Vannieuwehuysen is een voorstander van proximity. De kantoren zijn daarom in de onmiddellijke nabijheid van de klanten gevestigd en van 8 u 's morgens tot 20.00 uur 's avonds telefonisch bereikbaar. De lange uren van de ondernemer dus en niet de traditionele kantooruren. Net zoals de uren van de huisdokter. (MB)