Fusie met WAG vergroot aanbod en verhoogt complementariteit. Werminval staat voor grotesocio-economische flexibiliteit

Socio-economische onderneming Werminval is op 1 oktober een fusie aangegaan met de nabij gelegen beschutte werkplaats WAG. De diensten van beide bedrijven zijn mooi complementair, waardoor de groep een uitgebreid pallet aan diensten kan voorleggen, die door de 508 werknemers vakkundig en met een grote focus op kwaliteit, uitgevoerd worden. Werminval is actief in de verpakking van voeding en niet-voeding, in displays en zestig procent van de werknemers worden in tal van activiteiten geoutsourcet.

In de huidige economische omstandigheden is schaalvergroting niet meer weg te denken. Directeur Jan Van den Eynde: “Onze klanten vragen ook een grotere capaciteit en daar spelen we met de samenwerking met WAG perfect op in.”

Verpakking van voeding en niet-voeding

Een van de specialisaties van Werminval is het verpakken van voeding en van niet-voeding. Jan Van den Eynde: “We verpakken zowel open als gesloten voeding. Het spreekt vanzelf dat dit onderworpen is aan de strengste normen, waar we zonder probleem aan voldoen met onze ESF-, BRC- en HACCP-certificaten. We mogen op dit vlak echt grote (internationale) bedrijven, zoals Nestlé en United Biscuits, tot onze klanten rekenen. Alle ingrediënten blijven doorheen het volledige verpakkingsproces volledig traceerbaar. Onze medewerkers leggen hier zonder probleem de nodige discipline en procescontrole aan de dag.”

Montage

Een andere activiteit van Werminval is montage. In deze afdeling worden montagepakketten gemonteerd, printplaten gesoldeerd, elektronische apparatuur geassembleerd en kleine laswerken uitgevoerd.

Outsourcing

De werknemers van Werminval werken ook op locatie door een enclave-afspraak. Jan Van den Eynde: “We zijn onder andere actief in de haven van Antwerpen waar we instaan voor magazijnonderhoud, het (her)stapelen van goederen, het labelen, stempelen, etiketteren van goederen, sorteerwerk, maken/vullen van displays,… en in industriële bedrijven worden we ook ingeschakeld in het productieproces.”

Groendienst

Een vierde van de Werminvalwerknemers werkt in groenzorg, dit voor gemeentes, openbare besturen, bedrijven alsook voor particulieren.

Displays en Drukkerij

Heel complementair aan dit aanbod zijn de activiteiten van WAG. WAG is gespecialiseerd in het ontwikkelen, bedrukken en bouwen van displays, die door Werminval eventueel gevuld kunnen worden. WAG beschikt ook over een drukkerij waar u ook terecht kan voor uw bedrijfs- en gelegenheidsdrukwerk (ook geboortekaartjes) en aanverwante activiteiten (plooien, nieten, inbinden,…).

Opleiding

Werminval investeert veel in de opleiding van de werknemers. Jan Van den Eynde: “We leren ons medewerkers verschillende vaardigheden aan zodat ze nooit onvoorbereid een nieuwe opdracht aanvatten.” (NV)