Globale logistieker wil vooral dicht bij zijn klanten staan

DSV, de leverancier van logistieke oplossingen, is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een échte wereldspeler. Het Deense bedrijf biedt vandaag een netwerk aan met partners en agenten in meer dan 80 landen. Ondanks dat globaal bereik staat DSV nog altijd dicht bij zijn klanten. Dit kunnen dan zowel gerespecteerde multinationals zijn als kleine KMO's. De groep staat met zijn 40.000 medewerkers in de internationale top vijf en zelfs in de Europese top drie.

DSV Road is een van de drie pijlers onder de snelle expansie van de groep. Het bedrijf garandeert zijn klanten een vlot, efficiënt, flexibel maar ook milieuvriendelijk transport van goederen door heel Europa. De XPress afdeling staat in voor een wereldwijde door-to-door service voor tijdkritische zendingen. DSV Road wordt in België gerund vanuit vier kantoren. Naast Puurs, dat fungeert als hoofdkantoor, zijn er road-vestigingen in Rekkem, Eupen en Gent.

DSV Air & Sea gaat alle uitdagingen aan voor zee- en luchtvracht over de hele wereld. Jaarlijks wordt 1.300.000 TEU aan zeevracht verwerkt en 600.000 ton aan luchtvracht. In België wordt de luchtvracht gecoördineerd vanuit Machelen, vlakbij Brussels Airport. De zeevrachtafdeling is gevestigd in de kantoren van Puurs en Antwerpen. DSV Air & Sea verwerkt als douane-expediteur tevens alle douane gerelateerde documenten.

Via een bedrijfsuniek systeem kan DSV Air & Sea momenteel uitpakken met een ononderbroken "cold chain" transport op Zuid-Afrika, zowel via air- als oceanfreight, wat een belangrijke troef betekent voor de temperatuur gecontroleerde producten uit de farma-sector. Alle info hierover krijgt u op onze stand, die deels in het teken staat van dit product.

DSV Solutions is gespecialiseerd in de uitwerking van logistieke oplossingen voor speciale transportprojecten, met als doel de operationele efficiëncy van het vervoer te verhogen en de kosten te verlagen. DSV Solutions beschikt daartoe over ruim 400 magazijnen met een totale oppervlakte van liefst 5 miljoen vierkante meter. In België worden vanuit Gent, Puurs, Rekkem, Zedelgem, Oevel, Brussel en Feluy zowel basisdiensten als een breed scala aan value added services aangeboden. Het bedrijf is ondermeer sterk gespecialiseerd in de healthcare sector, waar zeer strenge kwaliteitsnormen en voorschriften gelden. DSV Solutions zet daartoe zijn ervaren teams aan specialisten in, die de stricte processen kennen en daartoe permanent overleg plegen met de klanten.

De drie divisies binnen de groep werken intensief met elkaar samen volgens het "one DSV" principe. Globaal worden er zo op jaarbasis 20 miljoen zendingen en 40 miljoen ton goederen verwerkt. De aanhoudende groei van het bedrijf blijkt tevens uit de vele vacatures die bij de diverse vestigingen openstaan. Het mag overigens opmerkelijk heten dat het bedrijf een bijzonder beperkt personeelsverloop kent; wie bij DSV aan de slag gaat voelt er zich kennelijk goed in zijn vel.

myDSV

De dynamische expansie van de groep blijkt uit de recente lancering van myDSV, een selfservice portaal dat de klanten in de cloud omgeving verscheidene nieuwe opties aanbiedt. Deze beheerstool, die alle dagdagelijkse DSV interacties met de klant combineert, garandeert voor alle transportmodi een snelle en gemakkelijke boeking via vlot toegankelijke templates. Op die manier kan ook de hele boekingshistoriek opgevolgd worden. myDSV biedt een eenvoudige rapportering, coördineert alle meldingen over de bewuste zending en kan permanent geconsulteerd worden op zowel PC's, tablets als smartphones.