“Ideaal gelegen om de havens van Antwerpen én Rotterdam te bedienen”Wasserijen voor bedrijfskleding Nova en Aatex worden Novatex

De Antwerpse wasserij voor bedrijfskleding Nova, die kan bogen op een geschiedenis die teruggaat tot in 1936, is een verregaande samenwerking aangegaan met Aatex, eveneens gespecialiseerd in het wassen en beheren van bedrijfstextiel en gevestigd in Halsteren, net over de Nederlandse grens. Daar bouwde Novatex een gloednieuwe hoogtechnologische en ecologische wasserij, die in januari 2015 in gebruik werd genomen en van waaruit zowel het Antwerpse als het Rotterdamse havengebied perfect kunnen bediend worden.

Wasserij Nova begon zijn werkzaamheden met het reinigen van de was van de schepen die Antwerpen aandeden en richtte zich later op bedrijfskleding. Afgevaardigd bestuurder Ward Luppens, opgegroeid in de wasserij van zijn ouders, nam Nova over in 1997. Vandaag heeft hij een belangrijke schaalvergroting doorgevoerd door de handen in elkaar te slaan met Aatex.

 

Totaal bedrijfskledingbeheer

Ward Luppens: “Vanuit Halsteren halen onze chauffeurs uw vuil wasgoed op de afgesproken dag op. Elk kledingstuk wordt gescand zodat we precies weten welke kleding er wordt ingeleverd en gewassen en zelf kan u via het track & trace systeem de stand van zaken van uw wasgoed volgen. Beschadigde kleding wordt hersteld in ons naaiatelier.”

Marketing & sales Jeroen Aandewiel: “Reinigen doen we niet-chemisch, aan lage temperaturen en met was- en droogprogramma’s, afgestemd op de textielsoorten. Indien gewenst nemen we ook het beheer van uw bedrijfskleding op ons, waarbij we de was in de persoonlijke kledingvakken leggen.”

Naast het reinigen verkoopt en verhuurt Novatex ook bedrijfskleding. Binnen het verhuurconcept wordt u volledig ontzorgd en heeft u geen omkijken meer naar uw bedrijfskleding.

Novatex reinigt en beheert bedrijfskleding voor de petrochemische en havengebonden sectoren, maar ook voor laboratoria, de voedingssector,… (NV)