Marrick Marine Agencies, meer dan 30 jaar ervaring “Je containers zijn nog altijd het snelstin de UK met short sea”

Marrick Marine Agencies is een Non Vessel Operating Cargo Carrier die al meer dan dertig jaar transport van containers verzorgt naar het Verenigd Koninkrijk en terug. Het agentschap is een onafhankelijk short sea operator, niet gebonden aan bepaalde routings. “Ondanks de komst van de tunnel zijn je containers vandaag nog altijd het snelst in de UK met short sea”, stelt Manuela Nieuwinckel, director van de Antwerpse vestiging van Marrick Marine Agencies.

Welke diensten biedt Marrick Marine Agencies precies aan?

Manuela Nieuwinckel: “Als NVOCC verzorgen wij dagelijks transporten naar het Verenigd Koninkrijk. We werken zowel met container- als met ro-ro-schepen en verzorgen vooral huis-huis leveringen, maar kunnen uiteraard ook kade-kade werken. Onze leveringen worden binnen 24/48 uur uitgevoerd en Marrick Marine is een van de weinige carriers die speciale containers aanbieden: 20, 40 en 45 foot, alsook 20 en 40 foot open top en high cubes.”

Welke havens doen jullie aan?

Manuela Nieuwinckel: “Vertrekken doen we vanuit Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam en Moerdijk. In het Verenigd Koninkrijk doen we tien havens aan, met name Grangemouth, Teesport, Hull, Immingham, Felixstowe, Harwich, Purfleet, Tilbury, Thamesport en Liverpool. De goederen die we vanuit het Verenigd Koninkrijk transporteren zijn bestemd voor transhipment naar het Europese achterland en worden via Antwerpen met diepzee ook verder vervoerd naar China, Australië, Afrika,… De continentale havens die we aanlopen zijn Hamburg, Bremen, Amsterdam, Rotterdam, Vlissingen, Antwerpen, Zeebrugge, en Moerdijk.”

Welke voordelen biedt een samenwerking met Marrick Marine?

Manuela Nieuwinckel: “We zijn 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar en omdat we met een klein team werken, zijn de lijnen naar onze klanten zeer persoonlijk en zeer kort. Elk lid van ons team is op de hoogte van de dossiers en kan de klant over zijn transport informeren. Door onze kleinschaligheid kunnen wij met andere woorden alles tiptop opvolgen. We werken met ons eigen N.I.S.-systeem, wat staat voor Never Stop Improving. Uit het klantenonderzoek dat we enige tijd geleden georganiseerd hebben, bleek dat onze klanten deze werkwijze weten te waarderen.”

Waarom moet men kiezen voor short sea voor transporten naar het Verenigd Koninkrijk?

Manuela Nieuwinckel: “Ondanks de tunnel naar de UK ben je vandaag voor je transporten nog altijd het snelst met de boot. Sommige diensten hebben tot vier afvaarten per dag. Ook qua flexibiliteit kunnen wij zeker de concurrentie met de tunnel aan.”

Marrick Marine Agencies werkt vooral samen met expediteurs en verladers, maar ook met evenementenbureaus. In deze laatste sector kan de carrier met de Paris Air Show en de Opera van Edinburgh mooie referenties voorleggen. (NV)