Met kennis van zaken: InRES, gedreven en ervaren industrieel vastgoedspecialist

Als logistieke hotspot, op het kruispunt van de Europese snelwegen, is de Kempense regio gegeerd zowel bij internationale als binnenlandse bedrijven. Op zoek naar de ideale locatie is regionale kennis echter onontbeerlijk. Met 27 jaar ervaring en een gedreven knowhow biedt InRES dat vertrouwen. Wij spraken met Kurt Bomhals, vastgoedspecialist en zaakvoerder van InRES.

“Wie makelaar is in bedrijfsvastgoed” vertelt Kurt Bomhals, “beheerst een vak apart. Natuurlijk zijn er collega’s die de residentiële en industriële markten combineren maar zelf geloof ik daar niet in. Het zijn twee aparte werelden met elk hun eigen expertise. Een particulier zoekt namelijk emotioneel gedreven en een bedrijfsleider functioneel. Bij mij komt het er op aan dat je de bouw die je verhuurt of verkoopt bijna voelt en proeft tegelijk”.

Toegevoegde waarde

“Bij mij komt de klant op de eerste plaats” legt Kurt Bomhals uit. “Vandaar dat ik altijd eerst met hem rond de tafel ga zitten om te weten wat hij precies zoekt of wenst. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is dus luisteren. Zodat ik bovendien kan anticiperen op mogelijke hindernissen onderweg en pro actief kan handelen. Binnen mijn job moet je ook out-of-the-box kunnen denken, alleen zo kom je tot creatieve oplossingen. Tenslotte laat ik me binnen mijn vak door een netwerk aan externe experts omringen : architecten, advocaten, en noem maar op… Zo kan je de klant ook verder helpen met vragen die eerder administratief of juridisch van aard zijn. Het geeft een toegevoegde waarde aan de service die InRES biedt”.

Waardebepaling

“De waardebepaling van onroerend goed” besluit Kurt Bomhals, “is uiteraard geen exacte wetenschap. Belangrijk daarbij is de locatie. Het ene gebouw hier zal meer of minder kosten dan hetzelfde gebouw elders. Waardoor het risico bestaat dat eigenaars een te hoge prijs voor de gronden of het vastgoed inschatten. Ook het verschil tussen vrije grond of intercommunale industriegrond –die gebonden is aan bepaalde voorwaarden- is een belangrijk aspect om mee rekening te houden. Vandaar dat een industrieel vastgoedmakelaar expert is in zijn eigen regio”. (DC)