Mexico Natie neemt uitbreiding van 30.000 m² in gebruik

Het gaat hard voor goederenbehandelaar Mexico Natie. Het nieuwe magazijnencomplex Blue Star op Linkeroever van de logistiek dienstverlener is nu zo goed als voltooid. Mexico Natie neemt op Linkeroever het 3de magazijnencomplex van 30.000 m² in gebruik vanaf 1 september 2019. 

Het nieuwe magazijnencomplex Blue Star, gelegen aan de Canadastraat 13 te 2070 Zwijndrecht is zo goed als voltooid.  Naast de twee magazijnen respectievelijk gebouwd in 2015, 20.000 m² en 2017, 25.000 m² werd het laatste gedeelte van 30.000 m² in 2019 voltooid. Dit complex is volledig geïsoleerd en gecompartimenteerd, geschikt voor zowel ADR producten als voor voeding (food-feed) evenals voor hoogwaardige producten. De resterende open ruimte op het terrein zal later ingevuld worden in samenwerking met de klanten in functie van een value added service.  

Warehousing en stockage op RO

Ook op rechteroever is Mexico Natie goed geëquipeerd, met vier grote magazijnen: een magazijn geschikt voor de opslag van staal en lang ijzer, ontsloten via weg en spoor, het magazijn Tijl waar general cargo en verpakte goederen in opgeslagen worden, het magazijn Tampico voor de opslag van levensmiddelen (FAVV-keuring) en andere goederen en last but not least het 25.000 m² grote magazijnencomplex Altamira, waar vooral gevaarlijke producten van de verschillende IMDG-klassen staan. 

In 2017 werd een drumming- en dedrumminginstallatie geïnstalleerd voor het overpompen van vloeibare producten uit ISO-tanks in drums, cans of IBC’s en vice versa. Sinds het begin van dit jaar beschikt Mexico Natie ook over de nodige installaties om droge bulk producten te verpakken of herpakken. 

Kaai 740 - 748

In januari 2018 is de stouwerij afdeling van Mexico Natie verhuisd naar kaai 740 – 748 aan het Bevrijdingsdok: 29 hectare groot. Deze kaai is uitgerust met 60.000 m² magazijnen en een diepgang van meer dan 16 meter, waardoor de grootste schepen er kunnen aanmeren. De kaai biedt veel mogelijkheden voor zowel stukgoed, lijndiensten, containerdiensten als free-out/free-in partijen ijzer, staal, chemicaliën, grondstoffen,… Mexico Natie heeft hier voor alle interlandtransporten ontsluiting via de weg, het spoor én de binnenvaart.

Verder participeert Mexico Natie op LO in de Antwerp Euro Terminal, in een joint-venture met Grimaldi, een 135 hectare grote ro-ro terminal, waar jaarlijks auto’s, vrachtwagens, machines en duizenden tonnen stukgoed verladen worden. Mexico Natie heeft ook een participatie in de Sallaum ro-ro terminal op rechteroever. Die is 23 hectare groot en goed voor een opslagcapaciteit van 12.500 voertuigen.

Investeringen in IT

Verder investeert Mexico Natie ook volop in zijn IT infrastructuur, om zoveel mogelijk klanten rechtstreeks te kunnen connecteren via EDI-verbindingen. Dit is één van de grootste uitdagingen voor de toekomst in de huidige mondiale economie

Wilt u meer weten?

Mexico Natie