Motrac Handling & Cleaning, trendsetter in innovatie

Motrac Handling & Cleaning is exclusief invoerder in ons land van heftrucks en magazijntrucks van Linde Material Handling en van reinigingsmachines van Tennant Company, twee A-merken die aan de absolute top staan in hun vakgebied. Deze merken investeren elk fors in R&D en mogen zich dan ook trendsetter in innovatie noemen.

Linde en Tennant zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om u van dienst te kunnen zijn.  “Wist u dat de BlueSpot oorspronkelijk een uitvinding is van Linde Material Handling? Dat is een visueel waarschuwingsmateriaal dat op alle trucks en reinigingsmachines kan worden aangebracht. Het principe is dat een blauwe lichtbundel op de vloer wordt geprojecteerd om omstaanders te waarschuwen voor een naderend toestel”, steekt Sales Director Handling Alain Bagi van wal. Het principe is ondertussen een vertrouwd zicht in vele werkomgevingen. 

Linde was ook eerst met de introductie van de hydrostaat aandrijving. Met zijn pedalen voor vooruit en achteruit bepaalt de chauffeur de richting van de oliestroom, waardoor hij zijn heftruck tot op de millimeter nauwkeurig kan beheersen. 

Veiligheid hoogste prioriteit

De Sales Director Handling benadrukt dat de veiligheid van uw medewerkers de hoogste prioriteit heeft bij Linde en Tennant.

Alain Bagi: “Onze heftrucks beschikken standaard over speedcontrol en kunnen met alle nodige visuele en/of auditieve signalisatie worden uitgerust, waarbij we kunnen differentiëren. Wanneer al uw heftrucks hetzelfde signalisatiegeluid produceren, kan dit nadelig zijn voor de aandachtigheid van uw medewerkers, vandaar dat we ook verschillende types geluiden aanbieden. We besteden ook veel aandacht aan verlichting. Meer licht betekent meer zicht, en dus ook meer veiligheid.”

Bij Linde VertiLight zorgen LED-lampen op de mast voor een heldere, uniforme verlichting van de omgeving, met een brede lichtstraal die het gebied tussen de bodem en de hefhoogte optimaal verlicht. De LED Stripes zijn lichtstrips die voor- en achteraan op de heftrucks worden aangebracht en voor lichtverdeling tot in de kleinste hoek zorgen. Ze geven ook duidelijk de rijrichting van de heftruck aan: de lichten kleuren wit bij het vooruitrijden en rood bij het achteruit rijden. De Linde verlichting is vergelijkbaar met daglicht, wat als voordeel heeft dat er geen verblinding kan optreden. 

Linde Material Handling heeft met de Linde Safety Guard zonet overigens weer een innovatie voorgesteld waarbij uw medewerkers een badge dragen die rood opgloeit telkens een heftruck nadert. 

Langer rijden met lithium-ion batterijen

Verschillende van de toestellen van Linde kunnen worden uitgerust met lithium-ion batterijen. 

Alain Bagi: “In vergelijking met de conventionele loodzuurbatterijen hebben deze een extreem hoge volumetrische energiedichtheid. De bruikbare energie uit de lithium-ion batterij is 95% tegenover 80% bij een traditionele batterij. Wanneer u de pauze benut om uw machine tussentijds op te laden, kan u een truck met litium-ion batterij gedurende twee opeenvolgende ploegen inzetten.”

Reinigen en desinfecteren zonder detergenten

Tennant Company doet niet onder voor Linde. Dat bedrijf heeft namelijk de Orbio watertechnologie op de markt gebracht.

Robin Rosseel, Sales Director Cleaning: “Dat is een indrukwekkend en performant reinigingsmiddel, bestaande uit water en elektrisch geladen zout. Zonder enige toevoeging van detergenten wordt een sterk reinigend schoonmaakmiddel gecreëerd. Met deze technologie kan tevens een desinfecteermiddel geproduceerd worden, wat ook zeer geschikt is voor in ziekenhuizen. Reinigen zonder detergenten is niet alleen kostenbesparend, maar ook goed voor het milieu en het veroorzaakt geen allergische reacties bij uw schoonmakers.”

Hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid

Alain Bagi: “U kan er vanop aan dat u bij ons enkel producten van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid kan verkrijgen en dat u door gespecialiseerde medewerkers geholpen wordt. Een van onze klanten noemde onze producten de Rolls-Royce van de heftrucks. Dat vonden we heel leuk om te horen. Klantentevredenheid is een absoluut sleutelwoord voor ons.”

Met zijn vestigingen in beide landsdelen en vertegenwoordigers en techniekers uit alle gebieden biedt Motrac Handling & Cleaning u een service op maat aan en het advies waarnaar u op zoek bent. Motrac heeft niet alleen nieuwe trucks van Linde en reinigingsmachines van Tennant, maar ook een ruim aanbod aan occasies van beide merken.

Alain Bagi: “Ook wanneer u op zoek bent naar een tijdelijke oplossing kan u bij ons terecht voor onze korte- of lange termijn verhuuroplossingen. We bieden ook verschillende servicecontracten aan. Met ons full service contract dragen wij volledig de zorg voor het onderhoud van uw toestellen, zodat u zich volop op uw corebusiness kan concentreren. We denken met andere woorden graag met u mee.”

Belgian Lindecup

Heeft u heftruckchauffeurs die goed overweg kunnen met hun toestel? Schrijf ze gerust in voor de Belgian Lindecup. Niet enkel gaat Motrac hier elk jaar op zoek naar de beste heftruckchauffeur van België maar ze bieden ook een familiedag aan waar kinderen zich kunnen uitleven terwijl de ouders streven naar de titel. De top drie krijgt een mooie geldprijs én een ticket voor het wereldkampioenschap in Aschaffenburg (Duitsland). 

Motrac organiseert ook regelmatig fabrieksbezoeken zodat u met eigen ogen kan zien hoe de trucks en machines van Linde en Tennant worden geproduceerd. In januari jl. was het bedrijf de host voor de lancering van het Trends Top Industrie magazine, een event met interessante keynote speakers die de aanwezigen alles vertelden over Industrie 4.0. 

Wenst u op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en toekomstige events van Motrac Handling & Cleaning, schrijf u dan nu snel in voor de nieuwsbrief en volg ze op social media.