Thor Shipping wordt TMA Logistics

Het nieuwe logo TMA Logistics moet in de komende weken nog sterker uitgedragen worden. Daarmee neemt het bedrijf een nieuwe start. Voor de vele klanten van Thor Shipping & Transport verandert er onderhand evenwel niets. "Wij houden vast aan de waarden waarmee we in de haven van Antwerpen een heel eigen marktpositie opgebouwd hebben," zegt general manager Ann Favere. "Het gaat dan vooral om de aandacht die we inbrengen voor alle eisen en wensen van onze klant."

Thor Shipping & Logistics heeft in al die jaren een heel eigen nichemarkt opgebouwd. De logistieke dienstverlener aan de Vrieskaai heeft zich vooral gespecialiseerd in de behandeling van staalproducten en hout. Staal in alle mogelijke vormen van platen, coils, steelsheets, profielen enz. De staalplaten kunnen op vraag van de klant in een nabijgelegen installatie met een zaagmachine of plasmabrander verwerkt worden tot kleinere stukken. Hout wordt geladen en gelost en verdeeld over nagenoeg alle landen. Naast de twee hoofdactiviteiten engageert het bedrijf zich eveneens voor traders, een aantal Duitse expediteurs en de offshore industrie. Ook project cargo opdrachten worden verwerkt.

"De unieke marktpositie van ons bedrijf ligt vooral in het feit dat wij hier op de kaaien zitten," zegt Ann Favere. "Wij zien vanuit onze kantoren alles gebeuren. Onze schepen komen binnen en varen af. We verwerken elke dag tussen de 20 en de 80 trucks. We kunnen alle bewegingen opvolgen. Wie vandaag vanuit de stad opereert en zich doorheen het stilstaand verkeer moet wurmen zit heel veraf van het eigenlijke havengebeuren."

De dienstverlening van TMA Logistics is uiteraard niet beperkt tot de eigenlijke overslagactiviteiten. Als commissionair tussen de klanten, de baantransporteurs, de spoorwegen, de vliegtuigmaatschappijen en de rederijen staat het bedrijf ook in voor verschillende administratieve services zoals de chartering, de douaneformaliteiten, financiële aangelegenheden, tijdelijke opslag, order picking enz. "Wij brengen een totaal geïntegreerd dienstenpakket in," zegt Ann Favere. "Ik kan daartoe rekenen op een sterk gemotiveerde staff die altijd klaar staat om de problemen aan te pakken. Een van onze baselines is niet toevallig: when it comes to logistics, we never say no."
Waar het om gaat is die vaststelling dat de specialisten van het bedrijf eerst een duidelijke analyse maken van de voorgestelde opdracht en de vraag van de klant. Vervolgens wordt onderzocht hoe TMA Logistics daarin een eigen inbreng kan hebben, zelfs al is die beperkt tot een bepaald onderdeel van het traject.

TMA Logistics maakt deel uit van de internationale TMA Goup. Die opereert vanuit Antwerpen, Nederland, Zuid-Afrika, de UK en Zweden. Het bedrijf verzorgt ook een eigen lijndienst tussen Antwerpen en Zweden en tussen Antwerpen en de UK.