“Uw gebouw, onze zorg”Vanhout Facilities, gespecialiseerd in bouwkundig en technisch onderhoud

Een van de dochterbedrijven binnen de gekende aannemersgroep Vanhout is Vanhout Facilities N.V., opgericht in 2008 en gespecialiseerd in het bouwkundig en technisch onderhoud van gebouwen alsook in renovatieprojecten. “Met Vanhout Facilities heeft u één aanspreekpunt voor het integraal en globaal beheer van uw gebouw, zowel voor de bouwkundige als voor de technische kant, en dit over de volledige levensloop. We besteden veel aandacht aan duurzaamheid en energie-efficiëntie. Door vanaf het begin alle exploitatieaspecten onder de loep te nemen, kan er aanzienlijk bespaard worden op de uitbatingskosten van de investering”, stelt manager Jan Parmentier.

Met het opkomen van de zogenaamde PPS-constructies in Vlaanderen werd aannemer Vanhout steeds meer gevraagd om naast het bouwen van nieuwe projecten ook gedurende een periode van twintig tot dertig jaar het onderhoud van de gebouwen op zich te nemen.

 

Jan Parmentier: “Geheel volgens de slogan van het moederbedrijf “Meer dan een aannemer” vonden we het belangrijk om daarvoor de knowhow en het personeel in eigen huis te hebben, waarvoor een aparte entiteit werd opgericht. Voordeel voor onze klanten is dat we zowel het bouwkundig als het technisch onderhoud op ons nemen en tevens de mogelijke interactie tussen beide. Dit laatste punt wordt vaak over het hoofd gezien. Binnen de groep beschikken we over een eigen magazijn voor bouwkundige materialen, een eigen metaal-verwerkend atelier en een eigen schrijnwerkerij zodat we herstellingen snel en flexibel kunnen uitvoeren.”

 

Preventief en correctief onderhoud

Vanhout Facilities is uw partner voor alle correctief onderhoud op afroep, maar gaat ook preventief te werk, waardoor op langere termijn vaak flinke besparingen kunnen gerealiseerd worden. Jan Parmentier: “Bij een rondgang door het gebouw bekijken we elke kamer op het vlak van schrijnwerkerij, elektriciteit, afwerking,… Kleine defecten die binnen het kwartier kunnen worden opgelost, worden meteen hersteld. Andere tekortkomingen worden geïnventariseerd. De klant krijgt vervolgens een rapport met een overzicht van wat er nog dient hersteld te worden. Zo is bijvoorbeeld voor daken een goed preventief onderhoud al snel terugverdiend.”

 

Attentvolle medewerkers

Het personeel van Vanhout Facilities is vertrouwd met het werken in gebouwen die in gebruik zijn. Jan Parmentier: “Ons materiaal alsook de werkwijze van onze medewerkers is hieraan aangepast en verschilt van klant tot klant. Het mag duidelijk zijn dat de retail, gebouwen van openbaar nut, kantoorgebouwen, zorginstellingen, ambassades,… elk hun specifieke eisen hebben.”


Mooie referenties

Vanhout Facilities kan mooie referenties voorleggen. Momenteel volgt het bedrijf meer dan 1000 gebouwen op in de Benelux in de meest uiteenlopende sectoren zoals daar zijn: industrie/petrochemie, kantoren, retail, zorgcentra, zwembaden, ambassades,… Bovendien kunnen ze binnen de groep terugvallen op het studiebureau stabiliteit (Botec) en het studiebureau duurzame technieken (Vadutec). Voor de opvolging van het preventief onderhoud en de interventies wordt een document beheer systeem ter beschikking gesteld aan elke klant. Dit laat de eindgebruiker toe om permanent over een up to date as-build dossier van zijn gebouw(en) te beschikken en de conditie van zijn gebouw op te volgen. Vanhout Facilities is uw aangewezen partner voor het bouwkundig en technisch onderhoud: “uw gebouw, onze zorg”.