Veiligheid zonder grenzen: partnership Ceulemans Security met Franse groep Scutum

De sleutel tot uw veiligheid verdient de beste zorgen. Kennis en expertise zijn hierbij onontbeerlijk. Ceulemans Security besloot daarom tot een partnership met de Franse groep Scutum. De ervaring van beide bedrijven wordt zo gebundeld en gedeeld. Optimale bescherming tegen inbraak, diefstal en vandalisme kent namelijk geen grenzen.

Zaakvoerder Peter Ceulemans van Ceulemans Security ziet het partnership met de Franse vennoot als een logische volgende stap. “Sinds 1986 zijn wij als bedrijf altijd blijven verder groeien” vertelt Peter Ceulemans. “De investeringen hiervoor nodig groeien echter mee en wegen op de duur bijna zo zwaar als een beperking. Je komt namelijk aan een punt waar je als bedrijf te groot bent om nog klein en te klein bent om al groot te zijn. Als je dan nog verder wil groeien, moet je een sterke partner kiezen die je ambities deelt en waarmee je samen verder kan. Die keuze is voor ons het Franse Scutum geworden”.

Benelux

“Sinds 11 september is ons partnership een feit” legt Peter Ceulemans uit. “Scutum is een familiebedrijf dat al jaren actief is in de wereld van beveiliging. De Franse groep is mettertijd uitgegroeid tot de nummer één op de Franse markt en de derde grootste in gans Europa. Het bedrijf telt een groot aantal internationale klanten in haar portefeuille waardoor het naast Frankrijk ook actief is in Duitsland, Zwitserland, en nu dus graag wou uitbreiden naar de Benelux toe. Voor Fransen is het trouwens niet evident om de stap naar Nederland en Vlaanderen te zetten, omwille van de taalbarrière. Die schaalvergroting wordt realiteit dankzij onze samenwerking. Ceulemans Security is al bijna 30 jaar werkzaam in gans Vlaanderen en wij breiden die activiteit nu verder uit naar Brussel en Wallonië en willen zelfs op korte termijn een vestiging in Nederland openen”.

Samen sterk

Het partnership tussen Ceulemans Security en het Franse Scutum biedt beide partijen alleen maar voordelen” zegt Peter Ceulemans. “Voor ons biedt het de mogelijkheid om bedachtzaam verder te groeien en de expertise van Scutum te bundelen met onze eigen kennis. Veel grote beveiligingsfirma’s zijn namelijk alleen maar gespecialiseerd in of toegangscontrole, of brandbeveiliging, of inbraakbeveiliging, of camerabewaking en noem maar op. Het Franse Scutum staat echter sterk in al die segmenten samen en biedt daarnaast zelfs consultancy en interventie aan voor bedrijven die werkzaam zijn in landen met een hoog veiligheidsrisico. De infrastructuur en mogelijkheden waarover Scutum beschikt zijn dan ook enorm : ze hebben hun eigen labo’s waar ingenieurs voortdurend nieuwe beveiligingstechnieken ontwikkelen en beschikken over een eigen meldkamer in Frankrijk. Onze inbreng hierbij is de kwaliteit van service. Wij bieden de klant nooit zomaar een product aan maar overleggen altijd samen met hem om zo tot de beste oplossing te komen. Ook de naservice die we bieden is onberispelijk en eigen aan onze manier van werken. Veiligheid is namelijk niet zomaar iets dat je koopt, het is een kwestie van vertrouwen, en dat moet je verdienen bij elke klant opnieuw…” (DC)