Vliegen met klanten of medewerkers: een hoogtepunt dat je nooit meer vergeet

Een dagje plezier beleven op de luchthaven van Antwerpen, is een onvergetelijke ervaring. De Ben-Air Flight Academy (BAFA) organiseert er mini-events op maat van elk bedrijf. Vliegen in de bekendste luchtvaartschool van Vlaanderen, is een origineel cadeau waarmee je als bedrijf verrassend uit de hoek komt. Want een luchtdoop of een vlucht in een echte flight simulator beleef je niet elke dag. “Het is altijd fijn om te zien hoe iedereen hier met een grote smile buitenstapt na een gedroomd event,” zegt Marc Kegelaers, CEO van BAFA. 

Mini-events die jongens- en meisjesdromen waarmaken

“Iedereen wil weleens vliegen met een echte boeing. Onze incentives vervullen die droom. In Deurne kan je een uur vliegen in een echte flight simulator, die ook door onze professionele piloten gebruikt wordt. Achtergrondkennis, een wiskundig brein of een goede conditie heb je er niet voor nodig. Ook vrouwen zijn altijd enthousiast. Het is hier immers lekker warm, er wordt veel gelachen, je loopt geen enkel risico en het is toch spannend. Je kan zelfs kiezen voor een échte luchtdoop. We organiseren een halve of hele dag volgens je eigen wensen. Wil je eerst je nieuwe product voorstellen aan je klanten en nadien samen over je bedrijf in Antwerpen vliegen? Dat kan perfect. Ook teambuildings worden op maat gemaakt. ’s ochtends krijgt je team bijvoorbeeld een rondleiding tussen de vliegtuigen. Nadien mogen ze in groepjes van vier zelf vliegen in de simulator. Twee kijken en lachen, terwijl de twee anderen de boeing proberen in de lucht te houden. Nadien wordt er gewisseld. Wanneer de baas crasht, wordt de sfeer alleen maar beter. ’s Middags kan je lunchen in Belair, het toprestaurant van de luchthaven. In de namiddag volgt een bezoek aan het luchtvaartmuseum.”

30 Jaar Professionele opleidingen

“Vorig jaar vierden we ons 30-jarig bestaan en doopte Minister Crevits ons nieuwste vliegtuig. Intussen hebben we in Deurne 12 vliegtuigen en 2 flights simulators. We organiseren ‘in huis’ een professionele pilotenopleiding, op het hoogste niveau en met het allernieuwste materiaal. Hierdoor zetelen we ook in de adviesgroep van minister Crevits om het beleid van de Vlaamse luchtvaartsector mee vorm te geven.”

Nu ook een BAFA-vliegschool voor lijnpiloten in Sint-Truiden

“Deze maand openen we een nieuwe vestiging in Sint-Truiden. Want ook het oosten van het land heeft nood aan een professionele vliegschool. Leerling-lijnpiloten kunnen dus kiezen uit Oostende, Deurne en Sint-Truiden om hun opleiding te volgen. Vanaf september beginnen de lessen. De inschrijvingen starten nu.”