Waaraan een krachtige ERP-oplossing voor kmo’s dient te voldoen

Een krachtige hedendaagse ERP-oplossing is bij voorkeur gebruiksvriendelijk, met flexibele, eenvoudige en directe processen, maar is tegelijkertijd bedrijfsbreed, integreerbaar met andere toepassingen, vlot bereikbaar, ook met GSM en tablet én betaalbaar. CEO Eddy Dobbelaere en sales agent Theo Lambrechts van Desk Solutions legden tijdens de jongste editie van netwerkbijeenkomst kmo-connect@lunch aan een publiek van een dertigtal geïnteresseerde ondernemers uit waarop ze moeten letten bij de aanschaf van een ERP-software en wat de valstrikken zijn.

De aanwezigen kregen vervolgens een demonstratie van ERP-programma SAP Business One en van het in-memory computing platform SAP HANA, waarmee u zeer snel, zeer gemakkelijk en on the spot tabellen, rapporten, grafieken,… van uw data kan opvragen.

Eddy Dobbelaere: “Bij de aanschaf van een ERP-oplossing opteert u best voor een programma dat bij uw bedrijfsprocessen past, future-proof is en een aanvaardbare levertermijn met een gemodereerd prijskaartje heeft.

Theo Lambrechts: “Maar belangrijk is ook om voor een zo standaard mogelijk programma te kiezen waarbij zo weinig mogelijk maatwerk moet worden ontwikkeld en om alleen, waar nodig, bedrijfsprocessen bij te stellen of te parametreren. SAP Business One werkt met een uitgebreid pallet aan specifieke standaard add-ons, kleine stukjes software die wanneer dit nodig is, nieuwe functies of functionaliteiten aan uw programma kunnen toevoegen, aangepast aan uw bedrijfssector.”

Met SAP Business One beheert u elk aspect van uw bedrijf: de verkoop, de aankoop, de productie, de voorraad, de klantenrelaties, de leads en verkoopsopportuniteiten,… Het in-memory computing HANA-platform van SAP laat toe om met deze gegevens zeer snel en overzichtelijk alle mogelijke rapporten en grafieken op uw scherm te toveren.

SAP is marktleider en het Business One programma wordt vandaag wereldwijd door meer dan 50.000 bedrijven gebruikt. Het is integreerbaar met Microsoft Office en beschikbaar on-premise of on-demand.

Eddy Dobbelaere: Samengevat, “SAP Business One is een programma op maat van de kmo en biedt een garantie voor de toekomst. Dankzij de standaardisatie zijn upgrades gegarandeerd.”