Werken u en uw team al ‘agile’?

Efficiënt samenwerken is elementair voor succesvolle projecten. Logge vergadermarathons maken plaats voor korte overlegsessies in kleine teams. Korte sprints met snelle en kleinere deliverables werpen immers meer vruchten af. Deze nieuwe manier van werken vraagt geschikte collaboratie middelen.

Legamaster, fabrikant, pionier en marktleider in visuele communicatie middelen, levert oplossingen voor elke werkmethode. Van traditioneel tot innovatief en design. Naast een uitgebreid gamma aan analoge meeting oplossingen (flipcharts, whiteboards, accessoires,…) biedt het merk Legamaster ook een keur aan interactieve digitale oplossingen (vb. e-screens). 

Digitale whiteboards

Country Manager Belux-France Patrizio Bomboi: “E-screens en e-boards zijn whiteboards waarop u kan schrijven en tekenen, maar waarop u ook presentaties, films, videoconferencing, afbeeldingen kan tonen,… U kan via dit scherm op het internet en u kan er Microsofttoepassingen zoals Excel op gebruiken. Uw PowerPoints bewerkt u live (met annotaties) en de verzamelde informatie slaat u nadien op en kan u ook delen of mailen. Een planning of brainstormsessie die u op een gewoon whiteboard heeft uitgetekend, fotografeert u en voegt u in om de info op uw e-screen verder te bewerken. Analoge en digitale oplossingen versterken elkaar, de mogelijkheden zijn onbeperkt!”

Vernieuwing op de werkvloer

Een andere organisatie van de kantoorruimte en de nieuwe werkmethodes zoals agile, lean en scrum, doen de vraag naar aangepaste presentatiemiddelen toenemen. Deze methodes laten medewerkers wendbaarder en interactiever samenwerken. Zo kunnen bedrijven sneller reageren op veranderingen en klantenbehoeften. Legamaster speelt in op deze trends.

"Moderne kantoren bieden verschillende type ruimtes en mogelijkheden om deze flexibele werkvorm te faciliteren. Met de Space-Up oplossingen kan u echt overal vergaderen en brainstormen." 

Trade Marketeer Belux-France Dorien Sterckx: “Bij de ontwikkeling van onze oplossingen staat de eindgebruiker centraal. Om werkprocessen zo goed mogelijk te faciliteren, zitten onze product ontwikkelaars regelmatig samen met experten (agile coach, visual management expert,…). Of we polsen rechtstreeks bij de eindgebruikers naar hun noden en obstakels. U kan bij ons ook terecht voor advies en trainingen. We informeren organisaties graag over de geschikte presentatietools. Elke vorm en intensiteit van collaboratie vergt immers specifieke communicatiemiddelen.”

Space-Up

Uit deze nieuwe manieren van werken is ook de behoefte naar grote beschrijfbare oppervlaktes gegroeid en daarvoor heeft Legamaster de Space Up-oplossingen ontwikkeld.

Patrizio Bomboi: “Binnen het Space-Up concept zijn er drie subconcepten. Wall-Up is een high end oplossing bestaande uit grote 2 meter hoge frameless whiteboard panelen die u naadloos naast elkaar kan hangen. Zo kan u van een hele muur een groot beschrijfbaar en magnetisch whiteboard maken.

Met Wall-up van Legamaster creëer je een oneindig schrijfoppervlak om projecten in kaart te brengen.

Board-Up is een gelijkaardige oplossing, bestaande uit frameless whiteboard panelen die u modulair naast en boven elkaar kan hangen, volgens een patroon op maat van uw kantoor. De Wrap-Up oplossing tot slot is een whiteboardfolie op rol waarmee u een muur, deur, tafelblad,… kan bekleden en waaruit u ook een vorm kan snijden. Ook de folie is magnetisch en functioneert als een volwaardig whiteboard.”

Dorien Sterckx: “De klassieke conferenceroom waarin één iemand urenlang presenteert. Er is behoefte om ad hoc en snel te kunnen samen zitten om de status van een project in kleine teams te visualiseren en nieuwe to do’s in te plannen. Moderne kantoren bieden verschillende type ruimtes en mogelijkheden om deze flexibele werkvorm te faciliteren. Met de Space-Up oplossingen kan u echt overal vergaderen en brainstormen. Ook de mobiele beschrijfbare en dubbelzijdige glassboards bieden hier een interessant alternatief. U kan makkelijk met een collega brainstormen of een status delen zonder dat u een meeting room nodig hebt.”

Schrijven en brainstormen op een tafel? Dat kan met Wrap-up, beschrijfbare en magnetische folie van Legamaster

De evolutie van whiteboards

Waar vroeger whiteboards en accessoires werden gebruikt om in het wilde weg wat te noteren, worden deze producten nu veel efficiënter benut. Het tekenen en visualiseren van processen d.m.v. visual management wint meer aan belang. Dergelijke visualisatie kan makkelijk met een klassiek whiteboard. Met verdeeltape trekt u simpelweg enkele lijnen op het bord om zo een tabel te creëren. Beschrijfbare kleurrijke zelfklevende Magic-Chart Notes velletjes brengen dan weer structuur. Afdelingen die continue moeten plannen zijn gebaat met planborden of kunnen whiteboards laten personaliseren. Legamaster voorziet elke behoefte van een passende oplossing. Van standaardisering tot maatwerk.

Waar vindt u de Legamaster oplossingen?

De producten van Legamaster worden verdeeld via speciaalzaken in kantoorartikelen, in kantoormeubelen, in audio-visuele apparatuur, in IT,… Voor meer informatie, voor advies of voor een verkooppunt in uw buurt, contacteer Legamaster via cctbelux@legamaster.com of via 015/28 01 01.

Wedstrijd " Pimp my meeting room"
ter waarde van 1.500 euro. 

Mail een foto van je kantoor of meeting room naar cctbelux@legamaster.com en maak kans op een refresh van je kantoor/meeting room met Legamaster oplossingen ter waarde van 1.500 euro. Alle andere deelnemers ontvangen één pakket Magic-Chart Notes, beschrijfbare en herbruikbare notitievelletjes. Ideaal om te brainstormen en projecten te structureren.