Zijn uw goede bedoelingen het slachtoffer van de lage langetermijnrente?

Finance

U koos of overweegt een groepsverzekering als fiscaal interessant voordeel voor uw werknemers? Dan kijkt u misschien met bezorgdheid naar de toekomst. Want door de lage langetermijnrente en het wettelijk minimum rendement lijken de groepsverzekeringen van het type Tak 21 meer op een financiële valkuil voor uw onderneming dan op een bijdrage tot een volwaardig pensioen voor uw werknemers.

Want als het rendement van uw groepsverzekering in Tak 21 onder het huidige minimum rendement van 1,75% ligt, moet u bijpassen. Dat is de zogenaamde onderfinanciering. Kortom, dit zal voor u als werkgever een steeds grotere en onvoorziene kost opleveren.

Het is dus logisch dat bedrijven die kozen voor een Tak 21-financiering een uitweg zoeken. Misschien u ook?

Sommige ondernemers zijn zich niet bewust van deze problematiek. Toch is het tijd voor actie. U kunt uw groepsverzekering ook via Tak 23 financieren, met mogelijkheid op een potentieel hoger rendement.

Hoe? Met collectieve kapitalisatie: een principe dat voorheen alleen beschikbaar was voor grote ondernemingen. Met Alto Cash Balance biedt Delta Lloyd Life een groepsverzekering die dit eindelijk ook voor KMO's toegankelijk maakt. De premies komen in een gemeenschappelijk financieringsfonds waarbij de rechten van de aangeslotenen individueel berekend worden. Extra rendement blijft in het fonds. Daarmee kunnen toekomstige premies gefinancierd worden of buffert u minder renderende periodes.

Hebt u dus een Tak-21 groepsverzekering of overweegt u een aanvullend pensioenplan voor uw KMO? Overweeg dan een Tak-23 oplossing als future-proof financiering.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?