Ontdek hoe sociale economie de kmo kan helpen (deel I)

HR

Het zijn economisch moeilijke tijden, het aantal vacatures daalt en het aantal faillissementen braken in 2012 alle records. Daarnaast hoor ik Fons Leroy, afgevaardigd bestuurder van de VDAB, op vele netwerkmomenten verkondigen dat tegen 2015, er in Vlaanderen zo’n 450.000 vacatures zullen opduiken.

Bij Levanto nemen wij mensen die verder af staan van de arbeidsmarkt, gedurende 12 maanden in dienst, geven ze een opleiding in bouw, logistiek, groen, zorg of schoonmaak. Wij kennen onze mensen, weten wat hun zwaktes en sterktes zijn en communiceren daarover dan ook eerlijk naar potentiële werkgevers. Het lukt ons gemiddeld genomen om 60% van de mensen die wij begeleiden, aan een job te helpen. Het zouden er veel meer kunnen zijn als we samen ook uw vacature ontleden en bekijken wie er voor in aanmerking komt.

Human Resources heeft de mond vol van talentmanagement, goede werkkrachten zo lang mogelijk behouden en motiveren, 50-plussers een aangepast arbeidsklimaat bezorgen…

De mensen die door organisaties in de sociale economie, zoals Levanto, geholpen worden om bij u een job te vinden, zijn vaak bereid eenvoudige taken op te nemen om een kans te krijgen misschien door te groeien in uw organisatie. Dat betekent dat bepaalde taken, die in iedere functie aanwezig zijn, uit die functie kunnen worden losgetrokken en verzameld om een nieuwe vacature te creëren, met een lager profiel.

U helpt er de werkzoekende uit onze doelgroep mee en uw bestaande werknemers krijgen misschien zo de kans hun functie aan te vullen met nieuwe taken, het misschien wat rustiger (4/5de werken bv.) aan te doen. Financieel is het geen aderlating want vele mensen die Levanto begeleidt, hebben door hun situatie een financiële rugzak. Uw loonkosten doen er voordeel bij.

In een volgende column ga ik dieper in hoe sociale economie de kmo helpt de concurrentie voor te zijn. Reacties zijn altijd welkom: philip.kesteloot@levanto.be.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?