Uw HR-beleid in symbiose met juridisch advies

HR

Als bedrijfsleider wil u rekening houden met wat uw personeel bezighoudt, hun interesses en aspiraties. Wat zijn hun talenten, en hoe kan u die maximaal inzetten in hun werkomgeving om uw medewerkers gemotiveerd aan de slag te houden? Deze factoren verhogen namelijk de employability van uw werknemers, waardoor ze duurzaam inzetbaar worden voor de toekomst.

Als u een duurzame werkomgeving wil creëren, heeft u echter ook juridische expertise nodig om veranderingen in goede banen te leiden: contractaanpassingen, loonoptimalisatie, advies betreffende tijdskrediet en eindeloopbaan, promotiebeleid, etc. zijn maatregelen die hand in hand gaan met het juridische.

Sarah Peeters, Director Acerta Consult, legt uit: “Talent management moet in symbiose gaan met het juridisch kader. Wat Acerta onderscheidt van andere HR-service providers, is dat ze inspeelt op duurzame inzetbaarheid én een juridische kader schept om dit te kunnen realiseren.”

“Wij bieden juridisch advies op maat inzake het Belgische arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personeelsfiscaliteit, wij begeleiden u bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten, arbeidsreglement, policies, loonkostberekeningen, berekening van de drempel tijdskrediet, wij voeren sociale audits uit en geven assistentie in het kader van sociale inspectie, wij analyseren uw loonbeleid en assisteren bij loonoptimalisatie, … Al deze zaken kunnen u ondersteunen bij het uitbouwen van een solide bedrijfsklimaat waarbij ingezet wordt op mensen.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?