10 jaar is een eeuwigheid

IT

Naar aanleiding van het jubileumnummer van kmo-insider beginnen we deze keer met terugblikken. 10 jaar geleden begon kmo-insider, 30 jaar geleden werd MS DOS gelanceerd.

MS DOS is het besturingssysteem dat Microsoft voor IBM ontwikkeld heeft. Daar is het voor Microsoft allemaal mee begonnen. Na MS DOS volgden de verschillende Windows versies. Eerst aarzelend en wankel. Nadien stevig en betrouwbaar. Weer andere eerder mislukte pogingen die dringend opvolgers verlangden. Windows for Workgroups, Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows Millenium, en dan de nu nog veel gebruikte Windows XP. De laatst opgemerkte is Vista. Deze kreeg vlug de opvolger Windows 7. Microsoft heeft trouwens onlangs laten weten dat de ondersteuning voor Vista weldra stopt.

Het is nu dus allemaal Windows 7 wat de klok slaagt. En de oriëntatie op de Cloud voor alles wat komt. Ook hier zet Microsoft weer krachtige tools in de markt. Zij weten goede oplossingen aan te reiken die een gemengd gebruik van de Cloud en On site mogelijk maken. “Best of both worlds” is het motto.

Een voorbeeld is Mesh. Windows 7 gebruikers kunnen gebruik maken van Windows Live Mesh 2011. Deze applicatie laat je toe om tot 200 bestandsmappen te synchroniseren tussen verschillende Windows machines. Bovendien kunnen je ook synchroniseren met je Live SkyDrive en heb je je bestanden dus altijd bij de hand.

Tijdens de Windows Live Essentials installatie kun je de Mesh client mee opstarten. Vervolgens is het inloggen met je Live ID en je bent vertrokken. De keuze van de te synchroniseren mappen is ook super simpel. Bij deze keuze bepaal je meteen ook of je een synchronisatie met je SkyDrive wenst.

Het is weer eens een voorbeeld van hoe Microsoft bedrijven mogelijkheden aanreikt om efficiënt te werken door voortdurend je data beschikbaar te stellen.

De komende jaren zullen zeker zo boeiend zijn als de voorbije. Wij verwachten veel van de integratie van de mogelijkheden van de Cloud met de locale kracht van de pc’s. Als we zien hoe Microsoft deze business pusht, kunnen we er zeker van zijn dat ook dit een succes wordt. Wij volgen het voor u mee op.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom