Extra flexibiliteit dankzij software in abonnementsvorm

IT

Hoewel de eerste tekenen van economisch herstel zich aandienen, blijven het toch spannende tijden voor veel bedrijfsleiders. Om te overleven moeten kmo’s zich snel kunnen aanpassen aan allerlei onvoorziene economische omwentelingen, verschuivingen op de markt of concurrentie uit onverwachte hoek. Experts zijn het erover eens dat investeringen in nieuwe informaticasystemen daarbij kunnen helpen. Maar wanneer weet u dat de tijd daar rijp voor is? En of de investeringskosten die eraan verbonden zijn wel te verantwoorden zijn?

De waarheid is dat investeringen in IT vaak worden opgelegd door drastische veranderingen in het bedrijf of in de markt. Wanneer u verhuist naar – of uitbreidt met – een nieuwe locatie, bijvoorbeeld. Wanneer u een nieuw verkoopkanaal invoert, nieuwe markten aanboort of overschakelt op een nieuw zakelijk model. Soms ligt het aan uw concurrenten die de strijd opvoeren, prestaties die van hogerhand worden opgelegd, veranderingen in de wetgeving, of zoals nu: de veranderende economische omstandigheden . Elk van deze factoren volstaat om de voordelen van automatisering op lange termijn grondig te bestuderen.

Maar net vandaag twijfelen veel kmo’s om grote –  lees, riskante- investeringen te doen in automatisering. Velen weten echter niet dat je software ook in abonnementsvorm (Software as a Service, in het jargon) kan aanschaffen. Het grote voordeel is dat je niet meer spreekt over een investeringskost en automatisering een transparante operationele kost wordt. Een derde partij kan zowel de hard- als de software voor zijn rekening nemen en die huizen in zijn datacenter;  de klant betaalt enkel voor het gebruik van de software. De factuur is afhankelijk van het aantal gebruikers, de duur en welke mogelijkheden worden benut. Er is geen langdurig implementatieproces, geen hoge instapkost die pas op lange termijn wordt weggewerkt, en geen complicaties bij het toevoegen van nieuwe gebruikers – zelfs niet als uw onderneming op korte termijn enorm groeit. Dergelijke voordelen maken ‘software in abonnementsvorm’ bijzonder geschikt voor flexibele, op groei beluste kmo’s. Zeker in economisch turbulente tijden als nu.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?