Hoe gezond is uw onderneming?

IT
Transparantie, overzicht en inzicht zijn absolute musts in de huidige uitdagende markt. 
U moet weten waar uw onderneming staat. En waar u naartoe gaat. Maar heeft u wel echt zicht op de efficiëntie van uw processen en systemen? Kent u al uw sterktes en knelpunten? Sterker nog: durft u uw prestaties te vergelijken met die van andere kmo’s uit uw sector? Doe dan eens de test, die we speciaal hiervoor hebben ontwikkeld. U merkt meteen waarin u uitblinkt. En waar u best een tandje zou bijsteken.
Uiteraard bent ook u gewonnen voor het principe van ‘meten is weten’. Dat is een prima start om uw werking te optimaliseren. Daarnaast is het natuurlijk ook heel verrijkend om te weten hoe andere bedrijven in uw sector werken. Hoeveel tijd hebben zij nodig voor een kwartaalafsluiting? Hoe staat het met hun voorraadniveaus? Hoeveel procent van hun leveringen zijn op tijd? Pas als u die gegevens kunt vergelijken, krijgt u een glashelder inzicht in uw prestaties. 
In 2005 zette SAP een groots benchmarkprogramma op, waarbij ondernemingen wereldwijd uitgenodigd werden om samen met SAP hun werking onder de loep te nemen. Meer dan 2.000 bedrijven, groot en klein, en uit de meest uiteenlopende sectoren, hebben deze uitgebreide vragenlijst al ingevuld, in ruil voor een gratis analyse van hun werking. Hun gegevens zitten nu in een benchmarkdatabank, klaar om met uw data vergeleken te worden. Alleen het invullen van de vragenlijst betekent in veel gevallen al een verrijkende ervaring. Het kan namelijk geen kwaad om eens stil te staan bij aspecten die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd en waarvan u zich zelden afvraagt of ze kunnen worden verbeterd.
Doe nu de test op www.sapbelux.be/gezondbedrijf. Vult u de vragenlijst in, dan krijgt u na een drietal weken een gedetailleerd benchmarkrapport dat aantoont hoe u scoort ten opzichte van andere ondernemingen op vijf cruciale domeinen van uw werking. Ik weet zeker dat de resultaten ook voor u een uitstekend vertrekpunt zullen vormen om uw efficiëntie, agiliteit en winstgevendheid – kortom, uw slagkracht – een serieuze boost te geven. Succes!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?