De vijf voordelen om te werken met een extern datacenter

IT- en databeveiliging

Werken met een extern datacenter om je servers te plaatsen of een eigen serverroom inrichten? Veel bedrijven staan voor dit dilemma. In deze blog zetten we alvast de vijf voordelen van werken met een extern datacenter op een rij. 

1. 100% flexibiliteit bij een extern datacenter

Als je voor de colocatie van je servers in zee gaat met een extern datacenter, dan geniet je van 100% flexibiliteit. Je neemt uitsluitend de ruimte die je nodig hebt. Je betaalt ook slechts voor dit gebruik, niet meer of minder. Met een eigen IT- of serverroom heb je deze flexibiliteit niet.

 2. Schaalbaarheid van een extern datacenter

Je behoeftes op vlak van IT zijn vandaag anders dan die van morgen en die van overmorgen. Wanneer je kiest voor een eigen serverroom, dan zit er een limiet aan de capaciteiten van die ruimte. Dat geldt niet voor een extern datacenter. 

 3. Een maximale connectiviteit vanuit een extern datacenter

Wanneer je samenwerkt met een extern datacenter dan ben je verzekerd van een maximale connectiviteit naar alle telecomproviders. Bovendien betaal je voor deze enorme bandbreedtes een aanzienlijk lagere kost. Wanneer je deze connectiviteit naar een eigen serverroom zou willen voorzien, moet je veel meer investeren.

 4. Meer garanties en minder risico’s met een extern datacenter

Een datacenter wordt gebouwd en beheerd volgens vaste procedures, gekoppeld aan de behaalde certificaten. Hierdoor ben je als klant veel minder blootgesteld aan risico’s op tal van vlakken, waardoor je een 99,999% uptime garantie kunt krijgen. Deze garanties kan je dan weer zelf doorvertalen naar je eigen klanten en leveranciers.

 5. Hogere kostenefficiëntie met een extern datacenter

Een extern datacenter is uitgerust met professionele systemen voor koeling, verwarming, blusinstallaties,… Het beheer is in handen van echte professionals, dit is veel kostenefficiënter (en met veel minder risico’s) in vergelijking met het onderhoud van een serverroom door eigen mensen. Hierdoor komt er tijd en budget vrij om te focussen op de core business van het bedrijf.

www.datacenterunited.com

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?