Office 2013 staat in de coulisssen

IT

De nieuwe Windows 8 is klaar voor zijn lancering. En blijkbaar keurig op tijd! En met een nieuwe Windows, wilt Microsoft ons verleiden met ook een nieuwe Office op de markt aan te kondigen.

We hebben een Beta versie van Office 2013 op onze systemen geïnstalleerd. We geven jullie graag een beknopt overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.

Het eerst wat aan Office 2013 opvalt is de click-to-run installatie methode. Hierdoor kan je al heel snel aan de slag terwijl op de achtergrond de rest van de installatie en de downloads verder lopen. Windows 7 is wel minimaal nodig. Windows XP is voorbij! Het licentie model is er in twee smaken. Microsoft wilt ons graag overtuigen van het huurmodel. Volgens ons is dit model ook erg handig om steeds met actuele versies te werken en niet telkens te moeten investeren bij een nieuwe pc. Aankoop van licenties blijft ook mogelijk maar dan moet je enkele leuke features laten varen.

Bijvoorbeeld de online synchronisatie in de ganse suite met SkyDrive of SharePoint? Dit is een belangrijke meerwaarde naar samenwerking. Dat wilt zeggen dat je van op eender welk toestel aan je bestanden aan kunt om verder te werken of om te raadplegen.

Een goed product nog verbeteren is niet evident. Microsoft heeft het toch gedaan. De nieuwe Word brengt vooral veranderingen in de manier om teksten op het scherm te lezen. Op je pc, notebook of tablet. Het vroegere scrollen is niet meer nodig. Pagina per pagina presenteert zich en je leest er aangenaam door.

Ook de eenvoudigere manier om PDF bestanden te bewerken door de tekst in een Word bestand te zetten, is erg verbeterd.  De originele layout wordt mee overgenomen zodat je document herkenbaar blijft.

In Excel hebben ze als belangrijkste wijziging gewerkt aan het sorteren en weergeven van je cijfers.  Zo kan Excel bvb zorgen voor een automatische opmaak volgens de rest van je tabel voor toegevoegde cellen.

De zachte dwang naar “cloud” en huren van je behoeften is ook hier weer duidelijk aanwezig.  De voordelen voor de kmo is evident: lagere beheerskosten voor een optimaal onderhouden omgeving. Waar wachten jullie nog op? Wil je er meer over weten? Bel ons, alsjeblieft.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom