Steek uw onderneming eens in de scanner

IT

“Toch ongelooflijk wat ze kunnen zien op een scan, hé?” Dat hoor je wel meer van mensen die net bij de dokter of het ziekenhuis langs geweest zijn. Als dokters willen weten wat er met hun patiënten aan de hand is, gaan die de scanner onder. Het is een doodnormale zaak.

Waarom zou dit dan niet kunnen voor bedrijven die meer willen weten over hun gezondheid? Een scanner voor uw bedrijf? Het bestaat. Via benchmarking kunt u meteen zien hoe uw bedrijf het doet ten opzichte van uw concurrenten. In een duidelijk rapport wordt aangegeven wat er afwijkt binnen de organisatie en waar er ruimte voor verbetering is. Het is een scan van het bedrijf waarop u zich kunt baseren om eventueel aanpassingen door te voeren of om een nieuw IT-beleid uit te stippelen.

Door de economische crisis gaan bedrijven steeds beter nadenken over hun investeringen en de toegevoegde waarde die ze leveren. Dit geldt ook voor de IT-afdeling. IT’ers zullen met een goede business case voor de dag moeten komen vooraleer ze het gevraagde budget in handen krijgen.

Benchmarking is hier dan ook een uitstekende tool voor. Het bezorgt u een rapport waarin de sterktes en zwaktes van uw bedrijf duidelijk te zien zijn. Daarmee kunt u op zoek naar de gepaste softwareoplossing. Dit is veel kostenefficiënter dan telkens probleem per probleem aan te pakken, zoals dat bij vele bedrijven het geval is. Tijdens het benchmarkingproces  zullen er ook zogenaamde key performance Indicatoren (KPI’s) vastgelegd worden. Deze kwantificeren de doelstellingen van de software-implementatie en maken de evaluatie achteraf makkelijker. 

SAP startte hier vijf jaar geleden mee en heeft volgens Gartner ondertussen de grootste database met bedrijfsgegevens ter wereld om benchmarkings uit te voeren. Naarmate de business steeds vaker een bewijs van de toegevoegde waarde van een software-implementatie eist, stijgt de vraag naar benchmarking exponentieel. Dat zal in de toekomst wellicht op die manier blijven evolueren door het economisch klimaat. Wanneer heeft uw bedrijf een gezondheidscheck nodig?

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?