Van WIFI naar MIFI: Altoos zorgeloos draadloos

IT

Op een dag zullen we aan onze kinderen vertellen dat we ooit moesten rondrijden op zoek naar een café waar we gratis on line  konden gaan om dan daar ons werk te kunnen doen. En onze kinderen zullen ons onbegrijpend aanstaren: “je zwanst er mee!”. Toch is dit meer dan waarschijnlijk.

Een nieuwe trend in de actuele IT lijkt in die richting te gaan. In de plaats van het zoeken naar een onbeveiligd draadloos netwerk is er een alternatieve bedrijfszekere manier om op internet te gaan. De mobiele internet router of MIFI.

Een MIFI is een draagbaar breedband draadloos toestelletje ter grootte van een creditcard dat functioneert als modem, router en accespoint. Het wordt ook Personal Hotspot genoemd.

MIFI staat volgens sommigen voor mobile WIFI, volgens anderen voor My WIFI. Je gebruikt in ieder geval een toestel waarmee je overal je eigen persoonlijke WIFI netwerk meedraagt. De MIFI router maakt via mobiele breedband (UMTS/3G) een verbinding met het internet. Vervolgens kun je door met je laptop of tablet pc verbinding te maken met de MIFI router ook genieten van een internetverbinding. Je kunt met vijf apparaten tegelijk verbinding maken met de MIFI router. Dit betekent dat je de internetverbinding ook kunt delen met vijf apparaten tegelijk. Bovendien kun je ook makkelijk bestanden delen tussen de verschillende systemen. Vijf apparaten kunnen notebooks, pc’s camera’s, printers, … zijn. Zelfs beperkte opslag van gegevens kan in sommige modellen. Een MIFI is mobiel. Je hebt dus op elke locatie of terwijl je je verplaatst je eigen WIFI netwerk.

De oplossing voor mensen die vaak onderweg zijn. Eenvoudig op internet, eenvoudig delen: het IT-leven kan dan toch eenvoudig zijn!

Meer weten? Bel ons en we doen graag alles volledig voor jou uit de doeken.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom