Verdeelpunt helpt!

IT

Boeiende tijden! We krijgen voortdurend informatie binnen en alles ligt binnen handbereik. Prachtig, toch? Wat je maar wilt weten, ligt tot je beschiking. Op je pc of op de server of op een of andere harde schijf of op een USB stick of op het internet of op …  Je voelt me al aankomen. We hebben alles beschikbaar. Maar vinden we in de overvloed van info en opslagmethodes onze informatie wel efficiënt terug? Volgens een recente studie wordt er zakelijk het meeste tijd verloren met het zoeken naar de juiste info. En weten dat er degelijke oplossingen zijn.

Je kunt natuurlijk heel gediciplineerd te werk gaan en een mappenstructuur opbouwen waarin je de info per klant, per jaar, per soort van document, … indeelt. Maar wat als je dan over de jaren heen wilt zoeken? Of over alle klanten zoeken in een bepaald jaar, of … En hoe ga je dan je mail daarin versleuitelen? Niet de meest geschikte invalshoek voor uitgebreide hoeveelheden info.

Opnieuw Microsoft heeft al jaren een oplossing die met elke nieuwe  versie uitgebreider en handiger wordt. Het product heet SharePoint. Letterlijk vertaald: “verdeelpunt”. Met deze applicatie kun je op eenvoudige wijze  een interne website (laten) bouwen waarop je al de info die je beschikbaar krijgt, onderbrengt. Je geeft deze info een aantal kenmerken mee en terugvinden wordt eenvoudig vanuit verschillende invalshoeken. Meer goed nieuws: deze info is beschikbaar voor alle gebruikers die van jou toegang krijgen. Nog goed nieuws: je kunt samen aan een document werken en je kunt versies bewaren. Gedaan dus met 20 edities van een document op de server en de laptops en welk bestand is nu het juiste, laatste, bruikbare.

Bovendien is dat de instap versie kosteloos! We tonen je graag de mogelijkheden. Geef ons een seintje en we staan voor je klaar.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom