Waar gaat het met kmo’s naar toe?

IT

Tijdens de vakantie periode houdt Microsoft traditiegetrouw een seminarieweek om hun plannen voor het volgende werkjaar aan te kondigen. Waar we al lang voor vreesden, wordt nu officieel aangekondigd: Small Business Server (SBS) zal ophouden te bestaan.

Geen instant paniek! De huidige versie blijft nog wel beschikbaar tot einde 2013. Maar er komt geen vervolgversie mee. Waarom is dit zo’n belangrijk nieuws? Omdat SBS voor bedrijven met minder dan 75 medewerkers een bundel software voorziet die betaalbaar en beheersbaar is.  Zonder deze oplossing kunnen we nog twee kanten uit. Of je koopt de volledige versies: Windows Server en Exchange Server en SQL Server. Het beheer van deze pakketten is minder evident dan bij SBS. Je zult dus minder zelf kunnen  doen, en meer moeten uitbesteden. Minder soepel en meer kosten, denk je dan meteen.

Wie dat niet wilt, kiest dan beter resoluut voor “The Cloud”. En daar stuurt Microsoft op aan. kmo’s  zullen kiezen om hun server-behoeften van een internet platform af te nemen volgens de noodzaak van dat ogenblik. Momenteel zien we inderdaad dat kmo’s twijfelen tussen de aankoop van een nieuwe server on site of een cloud oplossing via Office 365.  

Binnen afzienbare tijd zal deze keuze een stuk eenvoudiger worden. SBS kan niet meer. De meest logische keuze wordt dan Office 365. De droom van elke kmo is toch om de IT betrouwbaarder en betaalbaarder te maken? Met een cloud oplossing zoals Office 365 betaalt u alleen wat u gebruikt en moet er bijna niets meer geïnvesteerd worden om uw IT optimaal te kunne gebruiken.

Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Ik dacht het al. Maar geef ons de kans om voor uw omgeving de situatie in kaart te brengen. Ik ben er van overtuigd dat we ook voor uw kmo een besparing in kosten en een verbetering in betrouwbaarheid kunnen aanbieden.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom