Windows 10? We skippen de 9

IT

Microsoft kondigt een nieuwe versie van Windows aan voor 29 juni 2015. En versie 9 slaan ze gewoon over. Een nieuwe Windows, wat betekent dit voor de zakelijke gebruiker? Ik geef je graag net voor de zomer een greep uit de nieuwigheden.

Reïncarnatie van de Startknop
Microsoft heeft goed geluisterd naar de gebruikers. Een van meest gehoorde opmerkingen was dat de startknop er niet meer was in de huidige versies. Bovendien starten we opnieuw op met het bureaublad. De menu structuur staat niet meer automatisch eerst op je scherm. Vele klassieke pc gebruikers zullen erg tevreden zijn.

Edge
Nieuw is ook de internet browser. Deze krijgt de naam Edge. Testen hebben bewezen dat Edge 2 keer zo snel draait dan de laatste Internet Explorer versie 11. Edge is ook open voor Java script extensies. En net als andere browsers, vult Edge ook automatisch de ingevulde zoektermen aan met geschikte beschikbare voorstellen.

Cortana
Cortana is een digitale assistent die je helpt om vlot te werken met je toestel. Zij stelt mogelijke zinvolle apps voor en ze beantwoordt de vragen die je stelt. Ze helpt je om beslissing te nemen door o.a. via FourSquare restaurants in je buurt voor te stellen.

Ook voor jou?
Kan jouw toestel Windows 10 draaien? De eisen liggen gelijk met die voor Windows 8. En voor de huidige Windows 7, 8 en 8.1 gebruikers, is de upgrade gratis. Wie zeker wilt zijn, kan een upgrade laten lopen die je systeem analyseert en mogelijke issues meldt. En ben je er niet tevreden over, kan die upgrade terug gedraaid worden.

Misschien is deze zomertijd wel ideaal om het eens uit te proberen. Ik wil het zeker proberen. Ik kom dan als een ervaren Windows 10 user uit vakantie om volgend werkjaar er weer in te vliegen.

 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom