Coffeeroots De haven, jouw welvaart

Logistiek

Koffie is hot! CoffeeRoots gelooft rotsvast in de haven van Antwerpen als de grootste koffiehaven van de wereld met de grote naties waar ook zij haar ruwe bonen aankoopt en stockeert.

In 2017 bestaat Coffeeroots (voormalige AKC) 110 jaar met een rijke koffiegeschiedenis. Coffeeroots is op het juiste moment gesprongen op de trend van thermoskan naar het 1-kopje-koffie. In 1909 was er 't Koffiemoleken, ooit de grootste koffiebranderij in Antwerpen, ondertussen CoffeeRoots de referentie in de capsule-business en in private labels van gemalen en verwerkte koffie.

"Volledig Belgisch", vertelt de CEO Chantal Hoorens gedreven," en fier dat we als klein familiebedrijf geëvolueerd zijn tot één van de grootste spelers in de niche markt van capsules." CoffeeRoots, dat jaarlijks 1200 ton ruwe bonen verwerkt met in 2017 nu al een groei van 30% (1500 ton), is gespecialiseerd in private label branden, verpakken en verpersoonlijken van koffies met als toegevoegde waarde het aromatiseren van de koffie. Ze investeerde recent in een nieuwe fabriek in Kruibeke met 4 productielijnen van compatibel-capsules waardoor meer jobs en een verdubbeling van de omzet dit jaar. Jaarlijks importeert het bedrijf 60 containers via de haven van Antwerpen met 20 ton ruwe koffie of 320 zakken- snel geteld bijna 3 miljoen capsules- per container uit Amerika (Brazilië, Nicaragua...), Afrika en Azië, behalve Europa want daar groeit geen koffie! "Vaak verwart men de origine van de koffieboon en het verbrandingsproces in Europa", lacht Chantal. "De brandkleuren zijn donker in Zuid-Europese landen tot heel licht in Scandinavische landen." Naast koffie heeft CoffeeRoots een sterke exportband met China dankzij haar theesticks, roeren in de tas en je hebt thee.

Maandelijks verscheept de haven van Antwerpen 3 tot 4 containers naar Zuid-Korea en China. "Ongelooflijk, zegt Chantal, "maar het groene theeland bij uitstek is gek op onze zwarte theesticks."


Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?