De haven, jouw welvaart Van Moer Logistics: Iedereen heeft voordeel bij efficiënte logistiek

Logistiek

De logistieke sector in België boomt. Als de haven het goed doet, plukken de bedrijven in een brede regio daarvan de vruchten. Jo Van Moer richtte in 1990 zijn eenmansbedrijfje op, met één vrachtwagen en hijzelf als chauffeur. Onlangs werfde Van Moer Logistics de 1000ste werknemer aan én werd het bedrijf co-eigenaar van de ATO-terminal in de haven van Antwerpen.

Van Moer Logistics groeit, en dat is niet alleen goed voor de werkgelegenheid. Efficiënte logistiek creëert kansen voor de bedrijven in de regio. CCO Dennie Lockefeer: “Wij zorgen ervoor dat klanten efficiënter goederen verzenden door samen met hen nieuwe concepten te ontwikkelen. Zo groeien de bedrijven met ons mee.”

Logistiek: meer dan alleen vervoer

Het gaat hard voor het bedrijf dat nog geen dertig jaar geleden met één vrachtwagen de baan op ging. Vandaag telt Van Moer logistics 400.000 vierkante meter overdekte opslagplaats, meer dan duizend werknemers, 340 trucks en vijftien vestigingen in binnen-en buitenland. Logistiek is vandaag veel meer dan transport van goederen.

Mobiliteit anders aanpakken

Een logistiek bedrijf creëert meerwaarde. Niet enkel in cijfers, maar ook voor de klanten waarmee het werkt. Succesverhalen genoeg bij Van Moer. Dennie Lockefeer (CCO Van Moer Logistics): “Umicore Hoboken is een recent mooi voorbeeld. Zij regelden alle transport via de weg. Bij Van Moer bekeken we de opties om de efficiëntie te verhogen, en we beslisten dat we de Schelde moésten gebruiken. We hebben de kaaimuur voorzien van een superstructuur zoals een havenkraan, en installeerden on site logistics. Een groot deel van het vervoer gebeurt via onze lichters, en Hoboken heeft minder last van vrachtwagens. Mobiliteit anders aanpakken is een antwoord op een verzuchting van de buurt. Maar nog belangrijker: de verbeterde logistiek gaf de mogelijkheid tot grotere productie voor Umicore. En dus meer jobs.”

Dennie Lockefeer verklaart het succes van Van Moer Logistics door de professionalisering. “Op dertig jaar tijd is het kleine transportbedrijf uitgegroeid tot een internationaal logistiek bedrijf met een zeer professionele bedrijfsstructuur. Jo Van Moer had ook snel door dat een logistiek bedrijf niet alleen moet vervoeren, maar ook opslaan en behandelen. Wij voelen waar de prioriteiten van de klanten liggen en spelen daarop in.” Met de Schelde trekt de haven van Antwerpen letterlijk een stroom aan activiteiten aan en Van Moer Logistics zet de volgende jaren wellicht nog meer in op binnenvaart. Met de haven als ultieme groeipool zal de logistieke sector zich hierdoor in een heel brede regio blijven ontwikkelen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?