De haven, uw welvaart. Antwerpen, chocoladehaven.

Logistiek

“Intussen zijn we een internationaal gerenommeerde fabrikant van chocolaatjes en pralines. Dat we juist in Antwerpen zo zijn kunnen groeien, is geen toeval. De Antwerpse haven is een van de belangrijkste importhavens ter wereld van cacaobonen. Er is een hele industrie rond ontstaan rond de opslag, de controle en de verdere doorvoer van cacao. Voor The Belgian Chocolate Group betekent die expertise een garantie op een vlotte aanvoer van cacao van hoge kwaliteit. Minstens even belangrijk is dat we onze producten via de haven ook weer uitvoeren naar meer dan honderd landen wereldwijd.”

“Die export is niet evident. De chocolade moet gekoeld vervoerd worden én op tijd in de winkels liggen, bijvoorbeeld voor de feestdagen. Door het toegenomen containerverkeer merken we nu al dat ons transport niet altijd kan vertrekken op het gewenste moment. We moeten dan uitwijken naar Hamburg of Rotterdam, wat weer tijdsverlies betekent. Als de haven van Antwerpen niet kan meegroeien met de toenemende vraag, dan wordt het lastig om onze producten op tijd op hun bestemming te krijgen.”

“In onze drie vestigingen in Wetteren, Olen en Herentals werken 155 vaste medewerkers en in piekperiodes nog extra uitzendkrachten. Dan zijn er nog onze toeleveranciers en natuurlijk de mensen van de Zuidkempische Werkplaatsen die onze chocolade verpakken. In de ruime omgeving van Antwerpen zijn dat dus honderden mensen die – rechtstreeks of onrechtstreeks – meegenieten van het succes van cacao en de haven.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?