Emoji’s op autokentekenplaten binnenkort ook in België?

Auto & Onderdelen

Vanaf deze maand kunnen Australiërs in de staat Queensland emoji's op hun autokentekenplaten aanbrengen. Emoji's op autokentekenplaten voor auto's!

Inkomsten uit emoji’s

Bestuurders kunnen één van de vijf emoji's kiezen, inclusief 'coole zonnebril' en ‘hartjesogen’, en die vermelden aan het einde van de door de staat afgeleverde autokentekenplaat. De overheidsdienst ‘Gepersonaliseerde Autokentekenplaten’ (Personalized Plates) biedt deze nieuwe dienst aan, die tussen ASD 160 en 500 kost (100 à 310 EUR). De nieuwe service is gepromoot via een campagne op Instagram en de inkomsten die worden genereerd, zullen de regeringsinitiatieven van Queensland ondersteunen, ondermeer verkeersveiligheid.

Vraag is of emoji’s op autokentekenplaten automobilisten niet gaat afleiden en dit ten koste van de verkeersveiligheid is...

Niche tot mainstream

Emojis werden aanvankelijk door jongeren gebruikt in sms-berichten, maar nu gebruiken ook heel veel volwassenen uit alle leeftijdscategorieën ze. Er worden zelfs conferenties georganiseerd waar kunstenaars, technici en taalkundigen de betekenis van emoji’s bespreken. Wat is de onderliggende boodschap hiervan? Gedragingen en denkwijzen van niche- en randculturen vandaag, kunnen morgen mainstream worden. Als je dus een beetje een idee van de toekomst wil krijgen, kijk dan naar randverschijnselen.  

Uit=Aan

Zelfs toen emoji's een belangrijk onderdeel van de online cultuur werden, was het gemakkelijk om te geloven dat ze weinig relevant waren of van weinig of geen betekenis waren. Maar het voorbeeld van de emoji’s op autokentekenplaten toont eveneens aan hoe online gedrag en verwachtingen ook overgaan in de fysieke wereld. Vraag is welke nieuwe verwachtingen consumenten momenteel nog bezig zijn online te cultiveren die binnenkort in de echte wereld worden geïntroduceerd?  

Bron:  trendwatching.com ‘Innovation of the Day’

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven