Wim Halsberghe, managing director van inMotiv

“Veranderende mobiliteitsnoden vragen andere dialoog met eindgebruiker”

Auto & Onderdelen

Inzetten op permanente innovatie in automotive branche

“Het automotive landschap is volop in transformatie. Snelheid, efficiëntie, maar vooral klantentevredenheid zullen het halen van een beperkte focus op verkoopvolumes en kortstondige transacties. Veranderende mobiliteitsnoden, denk aan Mobility as a Service, en nieuwe technologieën vragen een andere dialoog met de eindgebruiker. Onze datadiensten moeten telkens een paar stappen voor zijn in die evolutie.” Dat zegt Wim Halsberghe, zopas aangesteld als nieuwe managing director van inMotiv, dochteronderneming van de Nederlandse RDC Group, gespecialiseerd in datadiensten voor de automotive sector.

Slimme automotive applicaties

Wim Halsberghe heeft de fakkel overgenomen van René Willigenburg. De voorbije twee jaar zette deze laatste vooral in op stabiliteit en op een financieel gezonde structuur. Halsberghe zal de ambitieuze toekomststrategie ondersteunen en kracht bijzetten.

We zien het als onze opdracht te bekijken in welke mate we de distributeurs kunnen ondersteunen in hun klantencontact. (Wim Halsberghe,managing director inMotiv)

RDC biedt data aan en ontwikkelt slimme applicaties waarmee bedrijven in de automotive branche hun klanten sneller, beter en gerichter van dienst kunnen zijn. Het bedrijf is al jarenlang partner van de overheid en de verzekeringsbedrijven op het vlak van de digitalisering van het inschrijven van voertuigen.

Data opnieuw waarde geven

“Onze focus ligt op kwaliteit en waarde brengen naar onze huidige en toekomstige klanten, zodat zij op hun beurt ook waarde kunnen brengen naar de eindklanten”, stelt Halsberghe. “Als data- en softwarebedrijf beschikken we over een berg gegevens. Deze data hebben waarde. We moeten daar respectvol mee omgaan en opnieuw waarde in de plaats geven. We richten ons daarbij op Mobility as a Service en op het veranderende dealerlandschap. De klassieke distributie is in volle evolutie. We zien het als onze opdracht te bekijken in welke mate we de distributeurs kunnen ondersteunen in hun klantencontact. De verkoop van voertuigen zal voor een stuk anders ingericht worden, maar service verlenen blijft een groot aandachtspunt.”

Wim Halsberghe heeft meer dan 20 jaar ervaring in de autolease sector en bouwde een ruime ervaring op in automotive retail. In 2010 maakte hij de overstap naar de wereld van software en datadiensten. Vanuit deze ervaring wil hij bijdragen aan de digitale noden van autoconstructeurs, dealerbedrijven en leasemaatschappijen.

Hij werkte in 2014 reeds als consultant voor inMotiv Antwerpen. Hij introduceerde er o.a. de marketing automatiseringssoftware Autoconnect CARE bij de Belgische dealerbedrijven.

inMotiv België is een dochteronderneming van RDC Group. Bovenmij, de belangrijkste verzekeraar van de mobiliteitssector in Nederland, is aandeelhouder en 100% dochter van BOVAG.

In de Benelux telt RDC Group zo’n 15.000 klanten, goed voor ongeveer 40.000 gebruikers.

Jaguar-Land-Rover.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven