Mobiliteitsbarometer Acerta anno 2017: nog meer auto’s in de file!

Bijstand & Tools

“Als werkgever wordt u een pak aantrekkelijker als u uw werknemers mobiliteitsoplossingen aanbiedt. Oplossingén, in het meervoud, ja! Want elke situatie is uniek en hangt af van de persoon, de plaats, het moment – en ja, ook van het weer! Dé beste mobiliteitsoplossing bestaat dus niet. Maar één ding is wel voor iedereen hetzelfde: we houden niet van files, en hoe meer we ze kunnen vermijden, hoe liever we het hebben.” aldus Sarah Peeters, director bij Acerta Consult.

“Tegenstrijdig genoeg rijdt vandaag 1 op de 5 bedienden in België met een auto van het werk, een stijging van ruim 10% ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onze mobiliteitsbarometer 2018”.

Sarah vervolgt: “Files of niet, we blijven massaal met de auto naar het werk rijden, met 76,66 % zelfs. Koning Auto’s populariteit zakte wel in vergelijking met 2016 met 0,5%.”

“Maar als het even kan, springen we tegenwoordig toch graag op de fiets. Zeker nu de elektrische fiets meer ingeburgerd is. In 2017 reed 24,21% van de werknemers regelmatig met de fiets naar het werk. Een stijging van 8,2% ten opzichte van 2016. Ook leren we dat meer en meer werknemers om bedrijfsfietsen vragen.”

Hoe als werkgever alternatief aanbieden voor de auto

“Uit deze barometer blijkt maar weer eens dat de auto nummer één blijft van alle gekozen mobiliteitsoplossingen: 76,66% van de werknemers pakt elke ochtend trouw zijn autosleutels en rijdt … zich vast in de file. Het lijdt geen twijfel dat we langzaam maar zeker de pijngrens bereiken. Als werkgever kan u uw werknemers verschillende mobiliteitsoplossingen aanbieden en samen met hen op zoek gaan naar alternatieven. En die vind je bijvoorbeeld dankzij het Benefit Motivation Plan van Acerta.” besluit Sarah Peeters.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

SEO - column Acerta_logo.jpg

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials