PaSS: Slim parkeren meteen betalen

PaSS: slim parkeren, meteen betalen

Bijstand & Tools

De slimme stad neemt vormen aan. Slagbomen die openen op basis van nummerplaatherkenning, de betaling volgt automatisch, zonder tussenkomst van de bestuurde. De Parking-as-a-Smart-Service (PaSS) maakt parkeren makkelijker.

Met deze cloudoplossing openen de slagbomen automatisch via nummerplaatherkenning en worden de kosten automatisch berekend en betaald nadat je de parking verlaten hebt. Een parkeerticket komt er dus niet meer aan te pas. Deze slimme parkeeroplossing is van de hand van technologische dienstverlener Cegeka en parkeerprovider Q-Park en is vanaf nu beschikbaar in de parkings van Q-Park voor o.a. KBC Mobile-klanten

Parkeren in slimme steden

Het project is een onderdeel van Cegeka’s visie op Smart Cities, waarin het bedrijf steden voorziet van Smart Solutions. “In de slimme stad van de toekomst verwachten consumenten gepersonaliseerde en naadloze ervaringen. Het volledige potentieel van het platform zal wel enkel tot zijn recht komen met de komst van 5G”, zegt Stijn Bijnens van Cegeka. “Bij Cegeka beseffen we ten volle dat we evolueren in de richting van digitale ecosystemen waarin de gebruiker centraal staat.”

“Smart Mobility-toepassingen zoals Parking-as-a-Smart-Service kunnen erg nuttige inzichten bieden voor de slimme stad van de toekomst, waarin men kan voorspellen waar en wanneer er mobiliteitsoplossingen voorzien moeten worden”, zegt Stijn Bijnens. “Zo kan Q-Park op basis van haar data, beter met de overheid samenwerken om de stedelijke verkeersstromen in goede banen te leiden.”

Slim parkeren als een beleving

Voor dit project schakelde Cegeka een team van 50 medewerkers in die samenwerkten met de domeinexperten van Q-Park.  “Met deze nieuwe, schaalbare en toekomstbestendige structuur hebben we nu inzicht in alle parkeeractiviteiten, wat we kunnen gebruiken om de klantbeleving te optimaliseren”, zegt Frank De Moor, CEO van Q-Park.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant