Zorg voor een kraaknette werkomgeving

Bij uw bedrijfsdoelstellingen denkt u waarschijnlijk vooral aan allerlei mooie cijfers zoals uw omzet, uw groei en uw winstmarge. Om een uitblinker te worden, moet u echter ook aandacht besteden aan menselijke aspecten. Een daarvan is een aangename, propere werkomgeving.

Diensten

 • Onderhoud van vloeren

 • Maatschappelijk verantwoord schoonmaken

 • Expertise in ultragevoelige ruimtes

 • Industriële schoonmaak

 • Milieuvriendelijk

 • Professioneel en opgeleid

Hoe beter uw werknemers zich in hun werkomgeving voelen, hoe beter ze zullen presteren en hoe meer ze zullen bijdragen aan uw bedrijfsresultaat. Laat u uw werknemers in een vieze koffiehoek uitblazen, dan geeft u hen niet het respect dat ze verdienen en raken ze gedemotiveerd. Zorgt u daarentegen dat hun werkomgeving altijd kraaknet is, dan zult u niet alleen uw bedrijfsruimtes maar ook uw werknemers zien stralen. U brengt dan immers het mooiste in hen naar boven.

Schoonmaken voor bedrijven

Bedrijven schoonmaken is wat we doen en goed doen. Wat dat juist concreet inhoudt, verschilt van bedrijf tot bedrijf. Maar geen schoonmaakopdracht is ons te groot of te klein, te min of te moeilijk. Om u een idee te geven van de mogelijkheden, hier enkele diensten die we aanbieden:

 • ruiten wassen
 • computers schoonmaken
 • onderhoud van vloeren
 • tapijten reinigen
 • de logistiek rond dispensers en hygiënische artikelen afhandelen
 • ultragevoelige ruimtes zoals cleanrooms en productieruimtes onderhouden

Voor ultragevoelige ruimtes kunnen we bogen op heel wat expertise. Wij beseffen dat contaminatie verregaande gevolgen heeft voor uw cleanrooms of productieruimtes en volgen dan ook 100% de te volgen procedures tijdens het schoonmaken. De schoonmakers die we daarvoor inzetten, zijn voorbeelden van discipline, stiptheid, beroepsernst en kennis. Voor hen geldt als automatisme: elk pluisje telt, elk kruisje telt!

Hoe krijg je een propere werkomgeving?

Een vuile werkomgeving is niet hygiënisch en is niet goed voor de gezondheid van uw werknemers. Ze zijn vaker ziek of voelen zich niet optimaal op hun werk. Ook uw bedrijfsresultaten zullen er daardoor heel wat minder fraai uitzien. Ligt hun werkomgeving er echter smetteloos bij, dan worden ze al heel wat minder geplaagd door ziektekiemen en kunnen ze schitteren in hun job.

Professionele poetsploeg

Wij maken niet alleen uw bedrijf schoon, we werken ook met schoon volk. Vrouw of man, schoolverlater of 50+'er, scholing of nationaliteit, dat maakt voor ons niet uit zolang de persoon pico bello werk levert, alle dagen en overal. Onze mensen halen eer uit een mooi resultaat en wij tonen daar ook onze appreciatie voor, zodat ze er elke dag weer voor de volle 100% voor gaan. U krijgt dus steeds schoon volk over de vloer.

We hechten ook veel belang aan 'schone manieren'. Wij zijn vies van troebele relaties, vage afspraken en onduidelijke resultaten. We schenken graag klare wijn, zowel tegenover onze werknemers als tegenover u. Ook tegenover de maatschappij nemen we onze verantwoordelijkheid op.

Poetsdienst op maat

Veel schoonmaakbedrijven bieden een standaardpakket van diensten aan, die u wellicht niet allemaal nodig hebt. En u betaalt daarvoor mee. Bij Care vertrekken we echter vanuit úw noden en vanuit úw budget. Samen met u bekijken we hoe we op maat van uw concrete situatie een kristalhelder schoonmaakprogramma binnen uw budget kunnen realiseren. Kunt u zelf bijvoorbeeld afval sorteren of besteedt u dat aan ons uit? Laat u dagelijks de vuilbakken legen of is tweemaal per week voldoende? Met een frisse kijk op wat u onder 'schoonmaken' verstaat, is binnen elk budget heel wat te realiseren. Op basis van uw antwoorden passen we onze dienstverlening aan.

Milieuvriendelijk schoonmaken

Care draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen we omschrijven als "een continu verbeteringsproces waarbij ondernemingen vrijwillig op systematische wijze economische, milieu- en sociale overwegingen op een geïntegreerde manier in de gehele bedrijfsvoering opnemen". Die drie dimensies (het economische, het milieu en het sociale) worden ook wel de drie P's genoemd:

Maatschappelijk verantwoord poetsen

Dankzij onze doorgedreven inspanningen mogen wij ons volgens allerlei onafhankelijke onderzoeken jaar na jaar rekenen tot de beste werkgevers van België en Europa. Dat zijn we niet zomaar geworden. We zijn altijd attent voor wie bij ons werkt, steken veel tijd in goed onderhouden contacten en belonen goed werk correct. We hebben ook een transparante, goed werkende administratie, zodat onze werknemers niet gedemotiveerd raken door overbodige rompslomp. We zijn het enige schoonmaakbedrijf dat een SA 8000-certificaat heeft, zodat we aan de strengste eisen in verband met welzijn op het werk voldoen. Het resultaat? U krijgt gelukkige en gemotiveerde schoonmakers over de vloer en hoeft zich geen zorgen te maken om hun statuut.

Duurzaam schoonmaken

We willen zoals elk bedrijf winst maken, zodat we onze mensen een mooi loon kunnen betalen en kunnen investeren om altijd maar properder werk te leveren. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. We kiezen daarbij niet voor het snelle geld, maar voor redelijke winst door een juiste prijs-kwaliteitverhouding. Zo bent u verzekerd van een duurzame schoonmaakdienst, ook op de lange termijn.

Gezond poetsen

Wij werken uiteraard met milieuvriendelijke producten, omdat we onze verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van de samenleving. Maar we gaan nog verder: onze werknemers leren zuinig om te springen met schoonmaakmiddelen, water en energie. We kiezen ook zoveel mogelijk voor schoonmaakuren tijdens de normale werkuren, omdat onze werknemers het milieu dan minder belasten. Zo krijgt u een schone werkomgeving met respect voor het milieu.

Kortom, onze verantwoordelijkheidszin zit in ons DNA ingebakken, net zoals in onze naam. Care betekent immers niet alleen zorg voor uw onderneming, maar ook zorg voor ons eigen personeel en de leefomgeving van ons allen.

Duurzame strategie voor Care

Om aan te tonen dat het ons menens is met maatschappelijk verantwoord ondernemen, maken we sinds 2011 tweejaarlijks een duurzaamheidsverslag op waarin we zonneklaar communiceren over ons bedrijf, de impact op onze omgeving en de duurzame strategie die we volgen. Dit zijn enkele van onze realisaties op het vlak van duurzaamheid:

Nette klantenrelaties

We werken zoveel mogelijk met regionaal personeel. Niet alleen belasten we daardoor het milieu minder, maar de band tussen onze schoonmakers en u wordt ook sterker. In 2011 hebben we bovendien contactpunten in Zonhoven en Drongen geopend om dichter bij onze klanten te zitten. We werken op een transparante en respectvolle manier samen met u. Daarbij gebruiken we een tegendraadse marketingstrategie, die we de New Deal noemen: we vragen u wat u voor schoonmaak wilt betalen en stellen binnen dat budget een schoonmaakprogramma op maat op. Onze aanpak heeft resultaat, want verschillende klanten van het eerste uur zijn ons over al die jaren heen trouw gebleven.

Bij de beste werkgevers in Vlaanderen

We investeren constant in ons grootste kapitaal: onze werknemers. Door een goed personeelsbeleid houden we onze werknemers gemotiveerd en tevreden. Uit anonieme tevredenheidsenquêtes die we door de Vlerick Leuven Gent Management School lieten uitvoeren, bleek dat in volle economische crisis de tevredenheid onder onze werknemers slechts 2% daalde, terwijl de markt een algemene daling van 4% kende. En vanaf onze eerste deelname aan het 'Beste Werkgever' onderzoek van de Vlerick Leuven Gent Management School in samenwerking met het Great Place to Work Institute Europe bevinden we ons in de top vijf.

Opleiding schoonmaak

We geven onze werknemers niet alleen basisopleidingen over het schoonmaken en alles wat daarbij komt kijken (producten en machines, duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid, ergonomie), maar ook specifieke opleidingen voor het bedienen van heftrucks, voor hoogtewerkers, EHBO, taalopleidingen, VCA, multicultureel management enzovoort.

http://www.care.be

Meer weten?

Contactinformatie

 • Care
  Luchthavenlei 7 b - bus 2
  2100 Deurne
 • 03 287 06 10