Start-up Kwantz

Willy Naessens investeert in start-up Kwantz

Start-ups

In samenwerking met de UGent ontwikkelde het Oost-Vlaamse bedrijf Kwantz een nieuw type beton: elegant, dun en met hoge vlekbescherming. Industriebouwer Willy Naessens investeert mee in dit ultrasterk beton dat op een identieke manier wordt verhandeld als marmer, composiet en keramiek.

Beton voor keukens en badkamers

Dit nieuwe beton wordt al volop gebruikt in keukens en badkamers en als trap- en vloerbekleding. Met deze kapitaalinjectie kan het familiebedrijf Kwantz dit beton op industriële schaal gaan produceren. “Ons beton is het resultaat van vijf jaar onderzoek aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Ugent”, zegt zaakvoerder Jeroen Dils die het product drie jaar lang verder perfectioneerde. “Het is een nieuw type beton dat verbeterde eigenschappen bezit en slanker design mogelijk maakt. Duurzaamheid, hoge stevigheid en brede toepassingen zijn onze uithangborden. Het dunne plaatmateriaal is bovendien natuurlijk en egaal, waardoor het ruimteverlies binnenshuis minimaal is. In een toekomst waar we met zijn allen kleiner zullen gaan wonen, is dat een enorme troef.”

“Ik geloof heel hard in dit project en het team enthousiaste ondernemers achter Kwantz”, vertelt Willy Naessens.

Innovatie dankzij kapitaalinjectie

Tot voor kort produceerde Kwantz voornamelijk ambachtelijk, maar daar komt met de participatie van de Willy Naessens Group verandering in. “Bij Kwantz geloven we heel erg in onze innovatieve betonproducten,” licht Steffi Dils, marketingverantwoordelijke en zus van zaakvoerder Jeroen toe

Ook Dirk Deroose, CEO van de Willy Naessens Group, is alvast overtuigd. “De combinatie van twee jonge ondernemers met onze ervaring gaat vuurwerk geven,” zegt Dirk. “Alles begint met passie en de goesting om te ondernemen. De combinatie van hun unieke beton met onze ervaring staat garant voor een mooi verhaal.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Starship 44