Autovak voelt zich thuis bij AD-Autoparts

Auto-onderdelenspecialist Autovak maakt sinds 1 oktober 2017 deel uit van AD-Autoparts (met vestigingen in Tessenderlo, Sint-Truiden en Hasselt. “Met de overname van Autovak in Kontich hebben we op de lijn Antwerpen-Hasselt een sterke onafhankelijke grossier gecreëerd, klaar voor de toekomst”, stelt afgevaardigd bestuurder Johan Appeltants. 

De naam Autovak bleef behouden en ook de 30 werknemers in Kontich zijn allemaal aan de slag gebleven. Met het uitrollen van de beproefde AD-concepten naar Autovak, geniet u als klant een nog betere dienstverlening.

Johan Appeltants: “Door de synergie tussen de beide bedrijven willen we de afdeling ‘mechaniek’ verder naar omhoog tillen. Autovak is een echte one stop shop voor garagisten, carrossiers en particulieren.”

“In elk van de aparte afdelingen van Autovak (mechaniek-afdeling, carrosserieafdeling, Kärcher Center) treft u gespecialiseerde medewerkers aan, echte vakmensen die u met raad en daad bijstaan. In de verfafdeling kan u beroep doen op onze kleurenexpert, die bestaande kleuren indien nodig kan bijtinten, zodat u steeds over precies de juiste kleur verf kan beschikken.”

Eigen leveringsdienst

Voor professionals heeft Autovak een eigen leveringsdienst met dagelijkse leveringen. Johan Appeltants: “Onderdelen die voor 10 uur besteld worden, levert Autovak nog dezelfde voormiddag uit, en wie voor 13 uur bestelt mag zijn goederen nog dezelfde namiddag verwachten.” 

Trainingen en opleidingen

Autovak organiseert regelmatig hands on trainingen voor zijn klanten, in kleine groepjes. Hiervoor komen auto’s over uit Spanje met speciaal geprepareerde foutcodes. Na een theoretische training van een uurtje kunnen de deelnemers aan de slag om de fouten in de wagen te ontdekken en op te lossen. Autovak kan beschikken over niet minder dan 45 verschillende wagens. In 2019 komt er zelfs een volledig elektrische Tesla ter beschikking. 

Johan Appeltants: “Een keer per jaar richten we ook een training in rond thema’s die onze garagisten ondersteunen in hun dagelijkse job. Sommige onderdelen zijn niet zomaar gewoon vervangbaar, zonder technische bagage en/of opleiding loopt het gegarandeerd fout! Ook daar ondersteunt AD-Autoparts en Autovak zijn klant door gratis trainingen aan te bieden over deze items.” 

Thule Camping

Autovak is ook de referentie op gebied van Thule in de regio. Johan Appeltants: “In het voorjaar van 2019 breiden we in Kontich uit met het volledige assortiment ‘Thule camper’, een shop in shop waar u alles, maar dan ook alles vindt voor uw camper.”

autovak2 verkleind.jpg

Kärcher Center

Het Autovak Kärcher Center verkoopt en verhuurt alle professionele en industriële machines alsook onderhoudsmachines voor gemeenten en openbare ruimtes, reinigingsinstallaties voor voertuigen en drinkwaterbehandelingsmachines.

“Dit volledige assortiment staat ter beschikking in onze showroom te Kontich, mede hierdoor kunnen we snel en adequaat inspelen op de behoeften van onze klanten. Autovak heeft constant technici op de baan voor onderhoud en herstelling zodat uw machine bij pech nooit lang aan de kant moet staan.”
 

Wilt u meer weten?

Autovak