Controleorganisme OCB gaat digitaal

U kan het zich vast levendig voorstellen. U staat voor uw elektrische installatie of voor een machine in uw magazijn en u dient het verslag te tonen, terwijl het recentste keuringsverslag nog in uw kantoor ligt. Controleorganisme OCB kleeft na keuring een QR-code op de machine of installatie, zodat u ter plaatse met uw smartphone of tablet het jongste verslag kan oproepen van de laatste keuring. Deze nieuwe dienstverlening van OCB is ook handig om te weten wanneer de machine het laatst gekeurd werd.

Op OCB kan u beroep doen voor alle wettelijk verplichte keuringen alsook voor tal van andere controles. Het keuringsorganisme heeft vandaag 180 goed opgeleide keurders in dienst. OCB heeft vestigingen in Kontich, Beringen, Brussel, Namur en Arlon, keuringen worden uitgevoerd over het hele land. OCB kan u ook begeleiden bij het aanvragen van milieuvergunningen.

Digitaal keuringsverslag
Algemeen directeur Luc Chabot: “We trekken volop de digitale kaart. De nieuwste ontwikkeling is de QR-code die we op uw machines en installaties achterlaten zodat u ter plaatse met een QR-scanner op uw smartphone of tablet het meest recente keuringsverslag kan raadplegen. Er hoeft maar één keer zo’n code gekleefd worden, ook kunnen er schema’s of andere documenten aan gelinkt worden. U kan zelf een beveiligde toegang voorzien, zodat niet iedereen toegang heeft tot de verslagen.”

U kan uw keuringsverslagen ook opvragen via de online applicatie ‘My Documents’ op de website van OCB en indien u wil, plaatst OCB de verslagen rechtstreeks op uw FTP server. Per mail en per post uw verslagen toegestuurd krijgen, is natuurlijk ook mogelijk.

Kwaliteit en snelheid
O
CB draagt kwaliteit en snelheid hoog in het vaandel.

Luc Chabot: “Onze keurders krijgen een doorgedreven opleiding en worden voortdurend bijgeschoold. We vinden het ook belangrijk om snel in te gaan op uw vraag voor het uitvoeren van de opdracht alsook het keuringsverslag zelf werken we vlot af. Onze keurders maken ter plaatse op hun tablet reeds een verslag op, waarna het definitief verslag snel beschikbaar is via de verschillende kanalen. We houden ook zelf de periodieke keuringen in de gaten en contacteren u tijdig om een afspraak vast te leggen voor de volgende keuring.”

Ook opleidingen
OCB verzorgt ook opleidingen betreffende elektrische en gasinstallaties (BA4, BA5 en Cerga) alsook opleidingen om te werken met hefwerktuigen (vorklift, hoogwerker, ed.). De opleidingen komen in aanmerking voor een subsidie van de kmo-portefeuille.

Controleorganisme OCB keurt:
Elektrische installaties, gasinstallaties, installaties voor drinkwater, EPC energieprestatie, EPB verwarmingsaudit, liften, kranen, hefbruggen, drukvaten, stoomtoestellen, opslagtanks, gastanks, asbest- en sloopinventarisatie, blowerdoortest, veiligheidscoördinatie, thermografisch onderzoek, brandpreventie en lekdetectie.

Het controleorganisme heeft nog enkele vacatures voor technische keurders.   

Wilt u meer weten?

logo ocb

OCB