Flexibele werkuren bezorgen personeelsdienst geen punthoofd meer

Ondernemingen en de werknemers moeten het steeds meer hebben van flexibiliteit. De nieuwe wet-Peeters onderbouwt die toekomstige ontwikkelingen.  Werknemers kunnen nu makkelijk tot 9 uur per dag werken of 45 uur per week. Flexibele arbeidsstructuren vergen evenwel veel van de interne werkorganisatie. “Onze tijdsregistratiesystemen bieden daartoe een uitweg,” zegt Laurent Vandebotermet, de directeur van Bodet. 

Wanneer werknemers op onregelmatige uren aan de slag gaan is het zaak om de administratieve verwerking van de arbeidsprestaties zorgvuldig op te volgen. Met een interactieve terminal en de software Kelio heeft Bodet daartoe een multifunctioneel volautomatische oplossing in de markt gezet die de aanwezigheden en de gepresteerde werktijden exact opvolgt.  De klant  beschikt daardoor over een modern time management systeem waarin naast de aanwezigheden ook  afspraken, reservaties, pauzes, overuren of vakantiedagen vastgesteld kunnen worden en verwerkt. Die geregistreerde data kunnen binnen het bedrijf bovendien gekoppeld worden aan een aantal extra applicaties zoals de  ideeënbus of de mogelijkheid om interne opiniepeilingen te organiseren.

In functie van de gekozen opties kunnen aan Kelio verschillende bijkomende softwaremodules gekoppeld worden. Kelio Planning kan bv. de hele arbeidsorganisatie uittekenen en het precieze aantal personeelsleden opgeven dat voor  de werking van de onderscheiden dagen van de week noodzakelijk is. Kelio Paylink garandeert een permanente en automatische koppeling met het sociaal secretariaat van het bedrijf, wat veel tijd zal besparen voor HR.

De nieuwe Bodet-software is volledig herontwikkeld  ontwikkeld in HTML5. De werknemers kunnen de data daardoor buitenhuis in real time consulteren op hun eigen tablet of hun smartphone. Ook de mensen die op de baan zijn kunnen op die manier in contact blijven met hun bedrijf.

3000 klanten

Accountmanager Emmanuel Van Haelst is er best trots op dat Bodet zélf zowel de hardware als de software-oplossingen produceert. “Op die manier garanderen we onze klanten meteen dat hun hardware altijd compatibel blijft met de nieuwe softwareversies die allerhand op de markt komen. De systemen moeten dus niet telkens opnieuw vervangen worden.”

Bodet is vandaag als Franse groep zowat 20 jaar aanwezig op de Belgische markt. Het bedrijf telt in ons land meer dan 3.000  ondernemingen als vaste klanten. “Onze interactieve terminals besparen ondernemers heel wat tijd en werk,” zegt Laurent Vandeboternet.  “Met ons efficiënt time management systeem zijn ze hun concurrenten alvast een hele stap vooruit.”

Bekijk de socials