Ongeadresseerd drukwerk scoort, ook in digitale tijden

Wist je dat amper 15% van de Vlaamse brievenbussen een ‘geen ongeadresseerd drukwerk’-sticker heeft? Reclamefolders, mailings, drukwerk… Veruit de meeste mensen zien ze graag in de bus vallen. Ze beschouwen ze zelfs als een verademing in tijden van ‘digitale overbelasting’. En dat is bijzonder goed nieuws voor tal van kmo’s en lokale ondernemers. Zij kunnen mensen uit alle sociale geledingen en van alle leeftijden bereiken. De investering ligt lager dan bij tal van andere communicatiekanalen en de ROI (Return on Investment) merkelijk hoger.

De cijfers liegen er niet om

Geloofwaardigheid. Impact. Bruikbaarheid. Op die drie doorslaggevende domeinen scoren huis-aan-huisfolders beduidend beter dan andere media. Niet minder dan 76,2% van de mensen leest de folders in hun bus ook daadwerkelijk. Elke folder wordt gemiddeld door 1,4 gezinsleden gelezen. Het gemiddelde leespercentage voor elke ontvangen reclamefolder bedraagt 76,2% en 58% van de folders wekt een positief gevoel op bij de ontvanger. Het reactiepercentage is 44,4% (cijfers: Paper Reach Survey). En misschien wel de belangrijkste onderzoeksresultaten: adverteren in een reclamefolder zorgt voor 70% meer conversie en de ontvangers geven tot 7% meer uit (cijfers 2021). Kortom, huis-aan-huisfolders vormen een onmisbaar element van de communicatiemix.

Een kwestie van vertrouwen

Om dit alles waar te maken doe je als kmo best een beroep op een ervaren en betrouwbare partner met kennis van zaken. Zowel overheden, organisaties als ondernemingen vertrouwen Vlaamse Post de bedeling van hun drukwerk of zendingen toe. De uitgesproken persoonlijke klantenservice speelt zeker een rol. Als klant krijg je een vaste gesprekspartner toegewezen, die samen met jou de optimale oplossing zoekt en jouw dossier verder opvolgt. De duidelijke prijs- en serviceafspraken zonder spreekwoordelijke kleine lettertjes dragen eveneens bij aan de vertrouwensrelatie.

Een complete servicepartner

Vlaamse Post staat evenwel voor veel meer dan alleen de betaalbare, flexibele en milieuvriendelijke bedeling van huis-aan-huisfolders. Je kan bij ons terecht voor een totaaloplossing, die de opmaak, het drukken én bedelen omvat. Maar je kan net zo goed de opties kiezen die jij nodig hebt. Denk aan een creatieve grafisch ontwerper om je ideeën vorm te geven of een drukker die betaalbare kwaliteit levert. Altijd met dezelfde no-nonsensementaliteit die ons zo typeert.

Vlaamse Post nv • Turnhousebaan 185, 2970 Schilde • www.vlaamsepost.be

T 03 385 96 42 • info@vlaamsepost.be

Bekijk de socials