Slimstock, de Europese marktleider in voorraad optimaliseren

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft vestigingen in meer dan 22 landen waaronder ook in Mechelen. Hun klanten zijn kleine en grote voorraadhoudende bedrijven in uiteenlopende sectoren van food en fashion tot farma/zorg en bouwmaterialen. In België zijn dat bijvoorbeeld Van Oirschot, Veritas, Febelco, Santens, ProNails, Flamingo en bijvoorbeeld ook hun toeleveranciers. De vraag naar voorraad optimaliseren stijgt.

Opleidingen in voorraadbeheer en supply chain management

Slimstock bestaat in 2023 30 jaar en vanuit de rijkdom aan opgebouwde kennis biedt het via de Slimstock Academy ook trainingen en consultancy aan binnen het ruime vakgebied van voorraadbeheer en supply chain management.

Ine Sommen, consultant en Academy verantwoordelijke: “Vanuit onze jarenlange ervaring met implementaties van onze Slim4 software in alle uiteenlopende sectoren bouwden we veel praktische kennis op. Die kennis delen met onze klanten is wat we met de Slimstock Academy beogen. “

“We willen niet alleen een tool aanreiken, maar er ook voor zorgen dat medewerkers de nodige skills en kennis ontwikkelen waarmee supply chain teams kunnen excelleren. Investeren in software is een slimme keuze, maar de investering zal pas echt gaan renderen als de medewerkers het maximale uit de tool weten te halen.

“Om deze reden bieden we zowel software gerelateerde als vakgerelateerde opleidingen, workshops en masterclasses aan. Voor onze full service klanten zijn deze gratis. Op de brede markt zien we ook een nood aan deze trainingen, en daarom stellen we ons opleidingspakket open voor alle bedrijven, ook voor zij die onze software niet gebruiken.”

Voorraad optimaliseren als kritisch bedrijfsonderdeel

Voorraadbeheer was lang een wat vergeten discipline in de bedrijfsvoering. Dat veranderde echter drastisch door markten die hyperconcurrentieel en volatiel werden, onder meer door de impact van online shopping en het gewijzigde klantgedrag.

Een voorraad in balans is cruciaal om ervoor te zorgen dat het kostbare werkkapitaal gespendeerd wordt aan de juiste artikelen terwijl er tegelijkertijd een goede servicegraad gehaald wordt voor de altijd maar veeleisendere klanten.

Ine Sommen: ”Weten op welke parameters te sturen en welke acties te nemen is ontzettend belangrijk.”

Gespecialiseerde trainers in voorraad optimaliseren

Ine Sommen: “Als opleidingsaanbieder en kennispartner hebben we een paar stevige troeven.

Onze trainers zijn consultants die zelf implementaties en klanttrajecten doen en researchers van onze eigen R&D afdeling die bijvoorbeeld werken aan AI en machine learning toepassingen binnen het voorraadbeheer.

We denken graag mee met onze klanten zodat ze echt stappen vooruit kunnen zetten. We begeleiden hen bijvoorbeeld bij het doorvertalen van de bedrijfsstrategie naar een voorraadstrategie en hoe vanuit die strategie de operaties aan te sturen.

Een groot aanbod

In ons land bestaan er langlopende academische opleidingen over voorraadbeheer, maar waar wij echt uniek in zijn, is dat we in de Slimstock Academy korte en zeer praktische trainingen aanbieden, als gewenst ook inhouse en op maat.

In ons aanbod zitten bijvoorbeeld meerdaagse trainingen (advanced) voorraadbeheer maar ook eendaagse masterclasses waar je alles leert over heel specifieke topics als de EOQ, forecasting en veiligheidsvoorraad.

We blijven de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied volgen en peilen naar de opleidingsbehoeften bij onze klanten om het aanbod up to date te houden.”

Het volledige trainingsaanbod kan je hier vinden.

De Regenboog 11, 2800 Mechelen

info@slimstock.be - www.slimstock.be - T +32(0)15 40 01 64

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials