Circulaire economie in schoonmaak: de automatische vuilnismachine

Afvalbeheer & Recyclage

Met z’n allen produceren we jaarlijks miljarden kilo’s afval. Niet goed voor het milieu, maar ook niet voor de portemonnee. De enorme afvalberg moet kleiner. Met de Superlizzy, een automatische vuilnismachine timmert het Oost-Vlaamse Salubris mee aan weg van de circulaire economie.

 “De Superlizzy is een automatische vuilnismachine die het volume van consumentenafvalstromen – van PET-flesjes en blikjes tot papieren bakjes met etensresten en restafval - reduceert met 90%.  Eén Superlizzy vervangt zes tot acht afvalbakken,” vertelt Christine Van Hoorenweder, zaakvoerder van Salubris.

Mobiele afvalmachine

Deze verrijdbare vuilnismachine scheidt vast afval en vocht automatisch en levert hygiënische en schone prestaties door een onderhoudsvriendelijk gesloten systeem. Een waarschuwingslampje gaat branden zodra er iets aan de hand is, zoals een volle afvalzak.

Ingebouwde veiligheidssensoren beletten dat handen of armen gekneld raken. Deze vuilbakken zijn perfect voor locaties waar veel consumenten afval produceren, zoals ziekenhuizen, (hoge)scholen en universiteiten, luchthavens en recreatiedomeinen.

Plant bomen met Beautiful Cups

Salubris brengt nog andere producten op de markt die de circulaire economie ondersteunen, zoals de Beautiful Cup. Dit zijn herbruikbare en recycleerbare kartonnen bekers, geschikt voor warme en koude dranken. “Met Beautiful Cups reduceer je het gebruik van kartonnen bekers met 50%”, zegt Christine Van Hoorenweder.

Een onderneming met 500 medewerkers gebruikt gemiddeld 2.000 bekers per dag en dus zo’n 500.000 bekers per jaar. Het Beautiful Cups-concept garandeert dat de kosten van een beker niet meer dan één cent per consumptie zijn. De kosten van handelingen zoals bestellen, opslag, uitzetten en afvalverwerking, nemen dankzij Beautiful Cups af met 50%. Een bedrijf bespaart met de cups tot 2.200 kilogram houtkap. Een andere duurzame besparing is het transport en de afvalverwerking, wat vermindering van de CO2-uitstoot oplevert.

“Door gebruik van de Beautiful Cup help je mee aan de groei van het regenwoud door hernieuwde bebossing in het regenwoud van Sumatra en via het Mpingo Conservation & Development initiative in Tanzania. De Beautiful Cups zijn bovendien vanzelfsprekend gemaakt van karton uit door FSC gecontroleerde bossen”, vult Christine Van Hoorenweder aan.

VALIPAC_2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials