Go Ocean scoort investering van RAFF Plastics om organische groei te versnellen.

Facility

o Ocean, de Belgische start-up voor oceaanherstel, haalt RAFF Plastics met Caroline Van der Perre en Christophe Dehouck aan boord als investeerder. Met deze nieuwe stap kan Go Ocean zowel op expertise als groeikapitaal rekenen die hun organische groei ondersteunen. De instap in Go Ocean sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsvisie van RAFF Plastics die binnenkort ook start met recyclage van plastic oceaanafval.

Reduceren en herstellen

De activiteiten van Go Ocean liggen op één lijn met de duurzaamheidsvisie van RAFF Plastics. Het recyclagebedrijf neemt al heel wat actie in het kader van duurzaam ondernemen en gaat binnenkort ook aan de slag met plastic oceaanafval. Maar ze willen verder gaan dan reduceren van uitstoot of vervuiling. De investering in Go Ocean past perfect in die visie.

"Door oceaanafval te recycleren dragen we bij tot het behoud van de oceanen maar er is evenzeer nood aan herstel van de onderwaterecosystemen. Via de investering in Go Ocean proberen we hiertoe bij te dragen. Ik geloof in de passie en energie van het jonge team. Als ervaren professional is het inspirerend om getuige te zijn van zo’n dynamiek. Ik wil hen dan ook heel graag die extra ondersteuning bieden om hun duurzame groei mogelijk te maken. Initiatieven zoals Go Ocean, die een positieve boodschap verspreiden en individuen en organisaties in staat stellen om een onmiddellijke impact te maken, zijn cruciaal voor onze planeet."
​Caroline Van der Perre, CEO van RAFF Plastics.

Dat de activiteiten van Go Ocean aanspreken staat vast. De start-up mag sinds kort ook Umicore, een van ‘s werelds meest toonaangevende bedrijven in circulaire materiaaltechnologie, tot zijn leden rekenen. Umicore plant 8.000 koralen in Indonesië, als bijdrage aan de bevordering van de gezondheid van de zee en de biodiversiteit in de koraaldriehoek. Ze doneren jaarlijks aan een goed doel dat de lokale samenleving steunt. Omdat Go Ocean samenwerkt met lokale gemeenschappen om de koralen te planten, zorgen ze voor tewerkstelling en sociale impact ter plaatse. Met hun bijdrage ondersteunt Umicore dus zowel mariene ecosystemen alsook de lokale gemeenschappen.

Maritieme fauna én flora

Net zoals ‘grote zus’ Go Forest, is Go Ocean een laagdrempelige partij voor grote en kleine bedrijven om terug te geven aan de natuur. Ze kunnen met hetzelfde Go Family impact dashboard hun projecten opvolgen via satellietbeelden, onderwaterfotografie en impact data. In 2024 breidt Go Ocean haar portfolio uit met lokale projecten, zoals een Belgisch restauratieproject aan de Noordzee en een zeewierproject in de UK. Daarnaast zijn maritieme ecosystemen ook sterk afhankelijk van bepaalde bedreidge diersoorten zoals walvissen, haaien maar ook hawksbill zeeschildpadden. Daarom gaat Go Ocean zich in de loop van 2024 ook meer focussen op biodiversiteit in zijn geheel en het beschermen van deze diersoorten.

Expertise en groeikapitaal

Via de investering in Go Ocean, treedt Caroline Van der Perre, tevens winnares van de WOMED Award 2022, ook toe tot de Raad van Bestuur van Go Ocean. Ze zal er samenwerken met huidige CEO, Sarah Parent, tevens CEO van Go Forest en winnares van de WOMED belofte 2021, met Go Forest-collega Marte Greefs en Go Smart Digital-collega Tim Sterckx, die mee aan wieg stonden van Go Ocean en nu ook beiden mee instappen als bestuurder en aandeelhouder. ​

Sarah Parent: "We zijn vereerd om een ervaren onderneemster als Caroline Van der Perre aan boord te hebben als strategisch investeerder en bestuurslid. Haar expertise en inzet voor ecologische duurzaamheid sluiten naadloos aan bij onze visie voor een gezondere, meer veerkrachtige oceaan. Ik ben ervan overtuigd dat onze organisaties elkaar kunnen versterken en duurzame praktijen promoten die direct bijdragen aan het herstel van oceaanecosystemen en de gezondheid van onze planeet.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials