LINDNER_Leaderboard.gif

Microkill maakt je kantoor coronavrij

Facility

De omvang en het tempo van de veranderingen die corona in ons leven teweegbrengt, zijn immens. Veel ondernemers gaan creatief denken en er ontstaan nieuwe bedrijfsactiviteiten gedreven door Covid-19. Zo ontwikkelde de Oost-Vlaamse ondernemer Theo Van den Eeckhout (foto), zaakvoerder van Exclutrans in Maldegem, een nieuwe business in Aalter: Microkill, gespecialiseerd in desinfectiebehandelingen. (auteurs: Edith Vervliet en Hannelore Jaeken)

Uit Exclutrans ontstond Microkill

Toen de winkels moesten sluiten en maatregelen treffen om coronaproof te kunnen heropenen, bracht een klant Theo op het idee om voertuigen volledig te desinfecteren, van binnen en van buiten. Theo Van den Eeckhout: “Een testrit helpt mensen over de brug om een nieuwe auto te kopen. Die testauto’s moeten sinds corona ontsmet worden... Dit gaat verder dan alleen de handgrepen, het stuur en de zetels ontsmetten. Als je een kwartier in een wagen zit, komt de complete binnenkant in contact met de microdruppels die je uitademt wanneer je (luid) praat, hoest en niest… Het volledige interieur moet dus gedesinfecteerd worden om een steriele ruimte te kunnen garanderen.”

Zo is Microkill ontstaan. In Nederland vond Theo een partner die hem de producten, machines en meettoestellen aanlevert. Hij volgde er een opleiding om de hele procedure onder de knie te krijgen en de meettoestellen te bedienen.

“We hebben een Exclutrans-trailer omgebouwd tot een gesloten desinfectieruimte die volledig kan gecontroleerd worden. Er kunnen tot zes wagens tezamen in die desinfectiebox met ‘turbofogger’ waarmee we de dichtheid van de verneveling bepalen. Elk kiertje van de wagen kunnen we ontsmetten, zowel het interieur als het exterieur, zonder schade toe te brengen aan de auto-elektronica. Met de combinatie mobiele trailer en fogger (vernevelingsinstallatie) kunnen we ter plaatse bij onze klanten gaan”, licht Theo toe.

Ruimtes resetten van virussen

Klanten vroegen ook om hun showroom te desinfecteren. Na enkele marketingacties volgden al snel vragen om kantoren en productiehallen te behandelen. “Wanneer bij een medewerker corona was vastgesteld, vroegen bedrijven ons binnen 24u hun productiehal te desinfecteren. De meeste van die bedrijven sluiten vaste contracten af na een besmetting, anderen roepen onze hulp preventief in, voor eenmalige desinfectie of op wekelijkse, tweewekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse basis. ”

Door het aantal besmette contactpunten weg te nemen en preventieve desinfectie, beperk je het besmettingspercentage zeer hard.

Hoe desinfecteert Microkill een ruimte?

“Eerst vragen we de klant info over de te behandelen oppervlakte. Sommige oppervlakten zijn zeer groot en moeten van onder tot boven behandeld worden. Andere hebben bijvoorbeeld een centraal ventilatiesysteem waar we kunnen op inwerken. In een kantoor met veel toetsenborden en deurklinken is er meer werk dan in een productiehal met één heftruck. Met onze vernevelingstechniek bestrijden we niet enkel de micro-organismen op de oppervlakken, maar ook die in de lucht hangen. Daarna gaan we ter plaatse kijken. Als een werknemer besmet is, volgen we de route die deze persoon zou kunnen gevolgd hebben. We duiden alle cruciale punten aan: deuren, deurklinken, lockers, sloten, enz. Het materiaal en de dosering voor de desinfectiebeneveling wordt berekend op die inspectieroute”, preciseert Theo.

“Vooraleer we met de desinfectie starten, informeren we de klant over hoe we te werk gaan tijdens de verneveling en welke vochtgevoelige zaken, zoals documenten en elektronica, best opgeborgen of met folie ingepakt worden. Dit is de meest effectieve methode om complete ruimtes te ontsmetten. Zo vermijdt je ook kruiscontaminatie. In klinieken gebruiken we onze desinfectiebox waarin grote hoeveelheden professionele mondmaskers en kledij van het medisch korps en zorgpersoneel gaan. Zo is het mogelijk om het materiaal na ontsmetting opnieuw te gebruiken. Deze desinfectiewijze is sneller en budgetvriendelijker dan alternatieve methodes”, benadrukt Theo.

https://www.exclutrans.com
https://www.microkill.be

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials